Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispiranje zlata na reci Pek
NASO SAM ODGOVOR ZA SVE NEISKUSNE SLOMIS TOPLOMER U ISPITKU I ZIVA SAKUPI SVE STO JE ZLATO KOD MENE U KRAJU IMA ISTO KOLIKO JE REKO CRNI ZA LEBANE VEOMA SLABO VIDI SE SAMO POD LUPOM PROBAO SAM U VISE REKA .STO ZNACI NA JUGU ZEMLJE SLABA VAJDA OD ISPIRANJA.
Odgovori
Jesam Zoran67 tu je bila i vecina ispiraca Sale,Mrga njegov Pera a Oliver je napravio i jedan video klip ima ga tu negde po forumu. Ako si bio u blizini mogao si da dopanes.
Evo snimka sa licinog mesta

http://www.skrivenoblago.com/index.php/t...l#msg28786
Odgovori
To Crni majstore!
Odgovori
Koja je fora sa zivom ? 
Ajde neko od iskusnih nek objasni nama pocetnicima
hvala unapred
Odgovori
Ljudi ne igrajte se sa živom,veoma je opasna po zdravlje.
Koloseum ako si stigao do toga da ti živa iz toplomera pomogne onda batali ovaj posao neisplativo je razbiti toplomer.
Obrada-odvajanje živom može da se radi ali uz dobro poznavanje literature i velikog iskustva ovako izgubićeš i ono što si mogao da vidiš očima a gubiš i zdravlje.
Odgovori
Crni ,
pa ispricaj i nama da znamo sta ne valja da mogu da se pohvalim da i ja nesto znam
Odgovori
Ma da, živa nije za igranje.. To se zove amalgamizacija, sipa se živa u posudu u kojoj se nalazi zlatni prah, pa ga živa pokupi, prespes to u neku platnenu krpu, obmotaš i cediš, nabijaš, pa se napravi čvrst grumen.. Ali u grumenu ostane još žive, pa trebaš da ga prokuvavaš na vatri dok ne ispari živa iz njega, e to je najopasniji deo. Možeš da se nadišeš žive, a onda si nagrabusio. Odoše pluća, a i utiče na nerve, tako da možeš razum da izgubiš, daleko bilo.. Najbolje ti to skupi u teglicu, pa odnesi na pretapanje i ćao..
Odgovori
Uzgred, ne znam ni gde možeš da nabaviš živu.. Razbijanje toplomera je neisplativo.. Jedino da odeš na Avalu, nakopaš cinabarit (HgS, ruda žive crvene boje) pa da ga samelješ i pečeš u peći sa destilatorom. Proces dobijanja žive ti je kao pečenje rakije haha 
Odgovori
Ne treba toplomeri , ima zive koliko hoces u onim starim alarmima okruglim za zasecenim dnom , sto su radili na 220 volti , vezu se zicom za bravu i cim se ibaci iz ravnoteze ziva da spoj struje i krene sirena , vidjao sam ih na Beogradskom starom buvljaku ispravni 500 din, a pokvareni 100 dinara  , a ima u njemu zive sigurno za casicu rakije , ako ne i vise
Odgovori
Pozdrav Dušane, jel možeš da okačiš neku sliku tog alarma?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)