Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispiranje zlata na reci Pek
eto ja posle teorije otisao na praksu
naravno bilo je normalno da nisam nista ocekivao i 100% sam bio siguran da necu naci nista
ali na drugi tanjir ..nuget zlato  ;D ;D ;D doduse malo sitno sicusno ali zlato
pa onda treci cetvrti tanjir ispiranja u svaki bilo po par malih komada
za nekih pola sata nakupilo se 0,30 grama
znaci moze ima zlata nalazi se ....ja sam licno bio skeptik
probao sam detektorom obzirom koliko su sicusni komadi nema pojma da pokusa da detektuje a kamo li da zaista nadje nuget te velicine
moze one od gram tu i tamo detektuje na par cm ali ti od grama su retki
vece nugete naravno detektuje bolje ali za takve vece nugete jedino australija ili amarika kod nas ima ali su retki a retkost se uporedjuje sa meteoritima pa sad ti vidi

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Zna li se gde si bio ?
pozdrav
Odgovori
Драги пријатељи!
Ово је веоима инетересантна и примамљива тема, али, како рече Boda у једном свом посту "треба познавати много тога око испирања злата и добро засукати рукаве да би било каквог-таквог резултата.
Знајући за то, а желећи да трагачима и испирачима олакшају мало муке (за дебеле паре), Швеђани су осмислили један божанствен инструмент који би сваком трагачу за самородним златним грумењем могао и те како да олакша живот и потрагу за златом.
Елем, тај инструмен је једна врста детектора за злато који је назван Goldspear - у преводу - Златно копље.
Како то изгледа можете видети на сликама испод:

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Цена овог детектора самородног злата је 16.260 шведских круна (око 2000 евра).
Како овај детектор ради можете погледати на видео клипу компаније испод:

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...rn2tfVBlOo

Такође, на линку испод можете се детаљније информисати о овом детектор, али, нажалост, само на шведском језику.
Међутим, ако употребите транслатор, то неће nikome представљати проблем.

http://www.guldstrom.se/sv/alla-detektor...d-s1%2F163

Уживајте!

Поздрав!

Sneshko
Odgovori
Zdravo svima..
Odgovori
Malo prakticne nastave

https://www.youtube.com/watch?v=G0yV28XQH5A
Odgovori
Bravo Snesko , hvala na pomoci
Pozdrav
Odgovori
Pozdrav drugari ,
kakvo je Vase misljenje o ovoj spravici sto je postavio Snesko na forum. Sigurno je da radi dobro ali koliko je ova sonda mocna ako ima kamenja u podlozi . U pesku je sigurno mocna . Ajde malo saveta jer se razmisljam da je kupim,
hvala unapred
Odgovori
Dušane, ne verujem da će da ti se isplati, jesu naše reke zlatonosne, ali da baš ima grumenja ne verujem ni ja ni ostali. Ovo je za ozbiljna i bogata nalazišta, Amerika, Australija, i za traženje nakita po plažama. Odlična stvar, ali ne za Srbiju.
Odgovori
neznam kako mister no misli traziti prstenje po plazi sa njim????? ovaj aparat reaguje samo u dodiru sa zlatom i to najsitnijim cesticama.da bi nasao prsten na plazi morao bi ga dotaknuti aparatom koja je to vjerovatnoca?? koliko uboda u pjesak za to treba
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)