Pozdrav Kokoran, hvala na savetima, ja sam upravo zato i postavio pitanje. mislim da se moze solidno proci i bez pumpe zbog ustede na gorivu. Moze se veseraj iliti metalno korito sa etisonom i lajsnama ili rebrastom gumom postaviti u reku i fiksirati ,a ovamo na drugu stranu mozes prosejavati materijal pa ga pustati niz veseraj ili ako je teren bez veceg kamenja mozes direktno na veseraj lopatom da bacas. A jacinu vodenog toka sam stelujes suzenjem predkanala. Verujem da tako moze preko grama , a i nije problem za transport mala kolica sa dva tocka sve na njih , sto cu i sam isprobati koliko krajem marta ,pocetkom aprila.Pozdrav .
Da li neko zna sta se desava sa linkom koji je postavljen , gde je skicama i animacijom prikazano kretanje zlata u recnim tokovima , 2 linka ne mogu da otvorim ?
Hvala pozdrav
ima li nekog limka gde bi se mogle pregledati sve pritoke reke Pek
Pa vlasnici filma su se bunili i youtube ga je skinuo,da smo znali da ga skinemo ranije.Pa ako ga neko opet postavi ja cu ga skinuti.
Pozdrav
Teme: 0
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pink Panteru koliko ja vidim ovaj turbo pan je isto što i ostali tanjiri,mada je ovde jako vešto prikazano kako se sa njim ispira ali ima i nedostataka i to:Ovaj ovde ispira krupnija zrnca u relativno krupnom pesku tako da to možete odvojiti i tanjirom za supu.Dalje ovde se ne pojavljuje sitno zlato u vidu prašine zajedno sa crnim peskom koji je slične težine gde je sva mudrost ispiranja.Ovom brzinom kako ovaj ispira sa ovim materijalom ne bi ostalo ništa tako da ja ovde ne vidim baš da je on toliko dobar tanjir,u suštini isti je kao i ostali.
Znaci jos jedna igracka da se uzmu pare...!...Pa da , kad god je zlatna groznica nije zaradio onaj sto kopa zlato vec onaj sto prodaje lopate..
Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ispitak je osnovna i nezaobilazna alatka nebitan je oblik ali se bez njega nemoze.
Evo i jednog klipa sa proslonedeljnog ispiranja.
http://www.youtube.com/watch?v=48bIBpO44Js
Bravo,nastavite i sretno vam bilo.Nadji nekog sa GPX-serijom da vam tu pomogne .
Crni ,
svaka cast , i puno srece
lafcina si
Pozdrav
Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Hvala. Nema potrebe za GPX-om. Razlog je jednostavan ono sto pronalazimo je previse sitno da bi mogao da registruje a cak i redji komadi od 0,10 ilii 0,30 su previse duboko cak i za GPX-a su nedodirljivi zato se i dobija zlato prospektingom a ne nugetshotingom.