Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vodno soncev grad?
Na vodno kaj sto se kopa patot za soncev grad . Vikaat deka proslata nedela e najdeno cupce so pari ili zlato. Dosla policia i popala maca.Smile
Odgovori
ima li ko potvrditi to?
Odgovori
To mesto se vika markovo krisce ( krska) tamo imalo strazarska kula ili grobnica .kako buldozerot kopal go sirel patot go zakacil zidot i ise otvorila dupka. toa e po kazuvanje na priatel.i na toa mesto za sega ima cuvar taka da za sega nemoze da se potvrdi .
Odgovori
Mestoto se vika Markovo Kruvce a ne Krisce i nema nikakva grobnica tuku za vreme vtora svetska vojna se izgradeni skrivnici i skrivnicite se gledaat i den denes i se naogaat na tumbata pomegju markovo kruvce i betonskiot natpis TITO na srtot a kjupot so bronzeni pari go nasle blizu mestoto kaj sto bila kruskata po sto e i dojden nazivot markovo kruvce. Ete toa e vistinata za toj kjup se zbori mnogu odamna samo sto aparatite do sea ne registriraa nisto na toa mesto Wink
Odgovori
[IMG]http://i60.tinypic.com/346kwhd.jpg[/img
Odgovori
nije mi jasno za koje vreme vi govorite .
to se sada desilo ili davno bilo
Odgovori
Govore o sadasnjem vremenu doslovno prosloj nedelji. Radi se o izgradnji regionalnog puta projekat koji je poceo jula prosle godine vrednan 6 miliona Evra u izvodbi turske firme >Dzevair holding<
Odgovori
(06-04-2014, 01:03 PM)Bayer04 link Piše: Mestoto se vika Markovo Kruvce a ne Krisce i nema nikakva grobnica tuku za vreme vtora svetska vojna se izgradeni skrivnici i skrivnicite se gledaat i den denes i se naogaat na tumbata pomegju markovo kruvce i betonskiot natpis TITO na srtot a kjupot so bronzeni pari go nasle blizu mestoto kaj sto bila kruskata po sto e i dojden nazivot markovo kruvce. Ete toa e vistinata za toj kjup se zbori mnogu odamna samo sto aparatite do sea ne registriraa nisto na toa mesto Wink
Ja se izvinuvam za krusceto pecatna greska.sto nemoze aparat more Bayer :-) jas napisav toa sto slusnav not num bio tamu nit znam kaj e.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: