Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNIZENJE CENA METAL DETEKTORA XP, GARRETT, TEKNETICS, MINELAB
Interesantna tema nema sta...Svako ima pravo na svoje misljenje i svako je u neku ruku u pravo. Sto se tice cene aparata jednina stvar je konkurencija. Cim ima vise prodavaca cena pada ili raste...to je trziste. Svaki distributer se pravda sa diktiranim cenama...mada mislim da se to zove preporucena cena za prodaju, ta cena je veca na zapadu....a sto se ide vise ka istoku to je sve tuznije...tako recimo cene kod zvanicnog distributera u ex sssr republikama nizi (litvanija, letonija, ukraina). Tako minelab xtera na primer 705 u letoniji kod zvanicnog dilera je 500 EUR, dok kod nas cak 720 Evrica http://www.metal-detectors.lv/ru/home/, explorer SE kod nas 1095 , a tamo 895 EUR, kako je u bugarskoj http://www.xpmetaldetectors.bg/ zvanicni zastupnik, a ADX150 prodaje za 350 eur, a kod nas je 400 EUR....zanima me ko li je njima dao to pravo da snize cene...ili pa su molili dilera za specijalnu dozvolu....Lako je porediti se sa dilerima u Nemackoj, Austriji ili Britaniji... Ali kako god, svuda je razlicito. Ziveo sam u Austriji i znam kako to funkcionise. Kad udjemo u EU mocicemo i mi da pazarimo preko e-bay (dace bog jednog dana) e onda cemo da pazarimo tamo gde je najeftinije, nit cemo morati da placamo carinu nit uvozni pdv, nit speditera...nikog....tad cemo da kupimo tamo gde je najjeftinije, bez obzira ni to ciji je racun, ko je kome platio, tad ce sve da se liberalizuje, a dotle ce da se hvale zvanicni i nezvanicni distributeri ko je u pravo, kome je preporuceno da dere narod, a kome da ovako ili onako prodaje. A sto se tice garancije nebitno ko je daje, (bitno da je to fabricka). Kad sam ziveo u Austriji kupovao sam puno stvari, cak i detektor preko e-bay i drugim trade mrezama, tako da fabricka garancija za njih vazi, svaki proizvodjac po serijskom broju vidi kad je proizveden aparat, dovoljno je samo da kupac postom posalje aparat u fabrici ili u ovlasceni servis i bice servisiran. Bez obzira da li se to desilo u Austriji ili Svajcarskoj ili u Nemackoj, aparati imaju globalnu garanciju mogao sam da ih posaljem postom u fabrici ili u najblizi servis...

Da rezimiram....ucicemo i mi valjda u ono sto se zove globalizacija pa cemo moci da slobodno kupujemo u svetu tamo gde nam najvise odgovara
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Odg: SNIZENJE CENA METAL DETEKTORA XP, GARRETT, TEKNETICS, MINELAB - od Milanhunter - 22-10-2012, 12:39 AM
novi " bili" - od bili - 23-02-2013, 03:34 AM
Odg: novi " bili" - od admin - 23-02-2013, 10:31 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)