Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probus
Ovaj Probus nije moj nalaz. Donesen je iz Afrike, a sto se tice ovog srebrnjaka evo ti link sa podacima pa uporedi vrednost sa svim tvojim proslim i buducim nalazima da li vrede kao ovaj novcic.
Ako je za utehu, ni on nije ovde pronadjen.

http://www.flickr.com/photos/antiquities...795584836/

Evo, ovo je moj nalaz:

http://upload.slike.com/slike/HvTz7.jpg

http://upload.slike.com/slike/9GVeN.jpg

I nisam uspeo da dobijem za njega ni pribliznu vrednost pa sam ga menjao uz doplatu za detektor.
Odgovori
Konane, Konane, ja samo iznosim moje misljenje i to je sve, ako se ono nekome ne svidja, sta ja tu da radim? Da li mozda treba da se izvinjavam osobama kojima se moj komentar ne svidja, pa ne pada mi na pamet tako nesto, isto sto se ni meni nece niko izviniti ako se meni komentar od njih ne svidi. Ovo je forum i forumi sluze za komentarisanje, bar meni, drugima vidim sluzi za prodaju novcica i sl, ali to me ne zanima. Kompleks nize vrijednosti nemam ali se nemoj ni ti ponasati kao da imas onaj suprotni Smile.
Pa vidis da Kiza73 valja ovdje necije novcice (pronadjene u Africi) i ja to samo komentarisem. Njegovi postovi se koliko sam mogao skontati svode samo na prodaju nekakvih bezvrijednih komada i to je sve. Nisam primjetio da je igdje dao kakav drugi konstruktivan post, da li si ti to negdje procitao?
Sto se tice mojih pronalazaka, iskren da budem i nemam nesto puno njih, imam kolekciju ovoga ili onoga novca, ne tako veliku i to je sve, ja sam time zadovoljan i ne pada mi na pamet da to prodajem. Nadam se da ce se ta kolekcija vremenom popunjavati, jer nemam bas vremena za trazenje a nemam ni terene koje vi imate da bih nasao toliko, ipak, ja opet zadovoljan Smile.
Tebi Konane, ako odgovaraju samo cestitke "profesionalaca", kako si u nekom postu naveo, onda mislim da ti dosta kuburis sa tim kompleksima, mada meni nije jasno sta ti znaci taj pridjev "profesionalac" i ako ti nije na teret, ti mi to objasni, tako da ja ubuduce znam sta, kako i kome da pisem - hvala unaprijed na trudu Smile.
Odgovori
Vidi Milane, da si u nekom svetu tragaca, znao bi sta zanci ta rec,posebno ako nekog kolegu smatras da se bavi profesionalno ovim hobijem. Ako ti je deklaracija Profesionalac strana i neshvatljiva, kako da ti ja to objasnjavam. Neznam sta tebi imaju da smetaju titulisanja iz ovog sporta ako se ti ne bavis time.
Ako nisi znao, postoje ljudi koji se bave ovim hobijem iz ciste radoznalosti, postoje takodje ljudi koji mesaju babe i zabe u ovom sportu,postoje ljudi koji su zalutali u ovome a sebe smatraju da nesto znaju,a postoje i ljudi  koji se vrlo ozbiljno i predano bave ovim hobijem, i poseduju dosta znanja stecenog na terenima i iskustva i naravno godinama rada, kao i licnim nalazima. U ovom "svetu" se takve kolege  neretko i "titulisu" kao profesionalac, ili pocetnik.
Znajuci za Bodu od drugih ljudi , znam da se covek tako kotira i nisam nista ni preuvelicao ni smanjio njegove nalaze i uspehe.
Mislim sta da ti kazem, i ti si sigurno profesionalac u nekoj tvojoj oblasti,ako nista drugo mozda u pranju tanjira po beckim birtijama...ko zna, svako je za nesto rodjen.
Mislim da sam uspeo koliko toliko da ti priblizm situaciju s obzirom da nisi iz ovog sporta.
Odgovori
Po beckim birtijama, hehe, jos to nisam nikada radio a ako bi doslo do toga onda cu ih radije prati u rodnom kraju ali necemo sada o tanjirima. Sto se tice titulisanja...ovaj je profesionalac, onaj je pocetnik, sledeci je tu negdje izmedju.....mislim da to ne igra nikakvu ulogu, ali posto tebi godi kada ti neki "profesionalac" cestita na tvome uspjehu ja bih to onda protumacio da si ti pocetnik ili si negdje izmedju Smile. Ovo ja koristim tvoju skalu.
Za mene je ovaj sport uvijek bio hobi a nikada zivotna preokupacija (vjerovatno se oni drugi zovu profesionalci, haha) i uvijek mi je sluzio da odmorim glavu od drugih problema. Ako bi se sta naslo tim bolje, ocisti se (ako je potrebno) i ostavi u kolekciju. Stvari koje me ne zanimaju sam cesto znao poklanjati a poklone nisam nikada uzimao jer me stvari koje nisam sam pronasao nekako ne privlace, nebitno o cemu se radi.
Ali, nema potrebe da se nas dvojica svadjamo na forumu, samo ti zivi svoj zivot i uzivaj u njemu a ja cu u svome i sve ce biti ok. Ako ti moji komentari smetaju ti ih jednostavno ignorisi i to bi bilo to. Naravno, komentarisacu ono sto se meni da komentarisati, jer forum je da se pisu komentari i nista drugo. Naravno, ne svidjaju se svima svaciji komentari sto je i normalno, ali sa time se mora nauciti zivjeti Smile.

Ziv ti meni bio Smile
Odgovori
Tvoji komentari na mojim postovima nisu konstruktivni i samim tim nisu ni pozeljni.

Odgovori
Joj medvede, zasto nisi silovao nesto pametnije nego bas bukvu...
Ne vredi Konane ovaj se bas navrzo. Tipican je.
Sto se tice mojih postova, nema ih jer uglavnom citam tudje (i ne komentarisem ih)
Sto se tice mojih novcica , ne vidim sto je bitno gde su nadjeni ako su na oglasu.
Posto sam u ovom svetu, naravno da cu prodavati nesto od toga.
Na forumu sam - da bih nesto naucio.
Tragac-jesam. Ali iz strasti za samim traganjem (patologija) a ne za parama.
Ali ako se nadje nesto vredno, ne vidim zasto ne bih spojio lepo i korisno.
Nisam kolekcionar-sakupljac. To me ne pali.
Eto Milane, jel ti sad lakse. Opusti se bre i uzivaj, sta si se nakostresio.

Odgovori
(10-11-2012, 01:45 AM)konan link Piše:Tvoji komentari na mojim postovima nisu konstruktivni i samim tim nisu ni pozeljni.
A konstruktivni su samo ako tebi odgovaraju i ako se govori onako kako ti mislis da treba da se govori (pise)....zalim, ali nece tako moci, haha
Odgovori
Kizo, nedaj se izbaciti iz takta, lose je po zdravlje. Ako ti nije stalo do para, sto si onda zapeo da prodas tamo nekakav antoninijan koji brat bratu ne vrijedi nista?
Odgovori
Ovaj ne vredi nista:  http://www.ma-shops.com/emporium/item.ph...98&lang=en

A koliko vredi po tvome ovaj:http: http://www.ma-shops.com/ritter/item.php5...31&lang=en

Pa onda realno reci koliko vredi ovaj moj.

I stvarno mi nije stalo da ga prodam, cuvacu ga mada mi nista ne znaci jer nisam kolekcionar. Dobio sam ga na poklon tako da me bas briga. Ali nece ga imati niko osim mene. Eto.
Aj pozdrav.
Odgovori
Tako je Kizo, pokloni se cuvaju a ne prodaju...usput, to je laznjak i nemoj da te neko pali da isti nesto vrijedi...zao mi je Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: