Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovanje g.El Loko,
neznam tacnu dimenziju u cm.Ali recimo 10-15 cm.Barem je to ono sto sam ja video,a moguce je da postoje i veci i manji.
S postovanjem,
Vudi Alen
Teme: 5
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav.
Za tumacenje hajduckih znakova u jugoistocnoj i istocnoj srbiji postoje vise sablona a najtacniji je samo jedan koji nosi broj.........
Tri tacke su pravi znak za ulaz uPop Martinovo skroviste ili u neke od magaza sto znaci da moras uzeti obzir i razmatranje svih tih znakova i kao pojedinacno i kao celinu ali ako se ima ovaj sablon sve ce ti biti jasno i ne treba ti bogzna kakav original plan,znakovi govore jer su oni isto kao i azbuka .
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(12-07-2015, 01:01 AM)Vudi Alen link Piše: Postovanje g.El Loko,
neznam tacnu dimenziju u cm.Ali recimo 10-15 cm.Barem je to ono sto sam ja video,a moguce je da postoje i veci i manji.
S postovanjem,
Vudi Alen
bilo je par rimskih i par nasih brojeva izmedju dve podkapine, pre nekoliko godina sam bio gore al neko ih je smlatio, poznaju se po malo
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Laki kes,
znam da postoji vise knjiga sa tumacenjima znakova.Svasta sam do sada citao,ali malo toga se pokazalo vrednim.
Ovo sa 3 tacke kao piramida i znak ukrsteni mecevi(sablje) sam objasnio vec na ovom ili onom drugom forumu,zneznam tacno.Ali slazem se 3 tacke jesu znak za trezor a i oznacavaju da je mapa ili opis pravi.
G.El Loko,koji su to Rimski a koji nasi brojevi ako se secate ili mozda imate sliku?
S postovanjem,
Vudi Alen
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
nemam sliku, nisam 95. imao ni aparat ni telefon, rimsko dvojka , trojka pa nase 58, tako nekako , izgleda kao neki datum , mada se datumi ne pisu tako, ne tvrdim da je nesta, a kles je bio star,
pozdrav
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.El Loko,
hvala na odgovoru.Medjutim ovako mi je nejasno i tesko bih mogao da zakljucim o cemu se radi.Mozda treba pogledati okolinu i videti da li ima jos necega?
S postovanjem,
Vudi Alen
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani VudiAlen dali i tri tacke bojom predstaljaju isto a pored istih ima i gega.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Laki kes,
neznam da li su 3 tacke isto sto i brojevi koje pise g.El Loko,ali znam da su 3 tacke Majstorsko pismo i oznacavaju original kao i trezor na terenu.
Nisam siguran sta mislite pod "gega"?
S postovanjem,
Vudi Alen
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Gega je stap sa horizontalnom crtom na donjem delu stapa.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Laki kes,
hvala Vam na pojasnjenju.
S postovanjem,
Vudi Alen