19-02-2017, 11:08 AM
(19-02-2017, 02:02 AM)nigi link Piše: u pravu su i relko i crni trebalo bi da pali obadve diode na plemenito jer on nema disc kao vlf pa da odvaja gvozdje i plemenito nemojte previse da verujete na youtub te reklame su 90 posto namestene dok ne probas nesto i uvers se sam onda nemoj da verujes i to u zemlji test na terenu kod nas skoro sam se uverio na tes kad stavljaju paricu u cev koja ima od pr 5 d0 50cm i testira detektor da je samo pesak i to 5cm ostalo je suplje ispod gde su cevi zato u zemlji ako je neko probao i zna jer nisam ga testirao ovaj model jos nek iznese kakav je i relic striker je na testu najdublji vlf a u stvarnosti nista posebno za tu cenu i previse nestabilan na mineralizovanom
Da nigi.Test u zemlji sa tim plastičnim cevima u koje provlače preko štapa novčić su čista zajebancija i zabluđivanje ljudi.Uglavnom u 95% slučaja se prvo iskopa neka rupa na slabo mineralizovanom terenu,onda se zakopa ukoso plastična cev,zatim se rupa napuni peskom i nekom posnom rastresitom zemljom da bi se nakraju finiširao završni sloj "autentičnom"okolnom zemljom i sve zamaskiralo.Osim toga ta plastična cev je zakopana ukoso i na toj letvici je označena razdaljina sa postavljenim novčićem što je nerealno na vertikalni test u zemlju.
Još jednu važnu obmanu bih ovde napomenuo da svi imaju uvid o čemu se radi:
Takozvani test dubine u nekom sanduku sa specijalnim mineralnim "granulama"i taj sanduk je na površini zemlje je čista zajebancija.Naime,specijalne mineralne granule sa sandukom u vazduhu se nikad realno ne mogu uporediti sa mineralnim sadržajem tla.Jedan od glavnih razloga je i uticaj magnetnog polja zemlje,statički efekat tla, u kojoj je zakopan predmet.U sanduku sa granulama to ne postoji i test je kao u vazduhu.Šta mislite kada bi se u sanduku sa granulama iznad postavljenog novćića postavio komad cigle kao maskirni predmet.I najskuplji mnogo hvaljeni modeli detektora neće moći "probiti"ciglu.A da i ne govorimo ako bi to bio najrealniji slučaj detekcije u zemlji.Ovakve testove sam lično probao i savetujem svakome da ih proba ako je u mogućnosti i neprijatno će se iznenaditi sa postignutim rezultatima.Videće se da ove budalaštine i zavaravanja i reklamiranja raznih detektora u testovima koji se prikazuju služe iz jedinog razloga samo da bi se prodao uređaj.Dakle moj savet je: Lićna proba testiranja i sticanje iskustva u praksi u realnim stvarnim uslovima.Hebeš teeoriju i pisanije i zabluđivanje.To je samo opravdano za političare.