18-02-2016, 09:12 PM
Ni u jednom mojem spisu se ne pominje sat . Ja mislim da se radi o necem drugom i da je u pitanju rimska oznaka . Karakteristicno je da svi pominju polozaj kazaljki ,, pet do dvanaest '' . Oznake koje sam ja opisao nalaze se poted puta a jedna i na samom putu . Nju nisam ni pomenuo i nalazi se jos nize u klisuri gde put ide pored samog potoka . To je trougao (mada mestani misle da je u pitanju zvono ) na ploci (steni )na sredini puta . Ne verujem da bi neko danas mogao da pronadje ovu oznaku jer je najverovatnije prekrivena nanosima od nabujalog potoka . Znaci ,idemo redom :trougao ,pravougaonik i na kraju krug sa crtama kao kazajke na satu . Nisam pomenuo da se levo od izvora nalazi potkapina na cijem zidu je uocljiv trag od dima . Detektori (ni pulsni ni WLF )nisu nista detektovali . Pronalazak zlatne ostave je sto posto potvrdjen i mogu da navedem i ime coveka koji je blago pronasao a imam negde zapisana i imena njegovih praunuka koji su ziveli u Beogradu . Kazem ziveli jer bi da su danas u zivotu imali preko sto godina .
Interesuje me da li ti ,,satovi ''koje su videle ili su za njih cule nase kolege imaju brojeve tj. kako bre izgledaju .
Interesuje me da li ti ,,satovi ''koje su videle ili su za njih cule nase kolege imaju brojeve tj. kako bre izgledaju .