08-02-2016, 01:34 AM
Type your message here...Zelim pre svega da pozdravim sve vredne ispirace ovog od vajkada zanata. Nov sam u svemu ovome ali cesto pratim sva desavanja u vezi ispiranja. Jasno je svima nama a i krivo, sto se kod nas ne ispira-vadi zlato kao drugde u svetu. Zalosno je to sto svi svaljujete neciju krivicu na jedinog coveka koji se zalaze, cima ministarstvo za rukav kako bi svima nama omogucio neki laksi i brzi vid ispiranja, savremenizacije. On mozda jeste imao ideju, ali sasvim drugaciju od tih kako ih vi nazivate crno kosuljasima. Stim da dok je on bio odsutan neko drugi je preuzeo njegovu ideju i poceo da hara svud po Srbiji i preti detektorasima i ostalima sa svojom navodnom policijom mimo zakona. Ali ajde, da ne tupim o necemu sto me ne zanima. Samo hocu da dodam da je Zivorad ipak ispao covek boreci se za neka buduca prava svih nas zainteresovanih za ovaj zanat, da sacuva nesto sto ako ovim putem i neslogom ide, brzo ce se ugasiti. Zar treba da smo poslednja generacija koja ce drzati taj zanat u rukama? Kada bi smo braco moja jednom stali rame uz rame sa njim i sazvali ministarstvo da izglasamo nove zakone, pravila ne bi bilo ovolike mrznje medju nama. Nego bi smo kao nasi ocevi, dedovi, pradedovi ranom zorom svi uz pesmu polazili u potoke i vrbake. Sto je nestala sloga medju komsijama, bracom, za to nije kriv Zivorad nego davno usvojeni zakon koji je vremenom odbio svakog do tad vrednog i postenog ispiraca. Ja Zivorada znam tek iz vidjenja i ne mogu da delim takve utiske o njemu da je los covek. Cak sta vise ostavio je utisak meni jako prijatnog coveka koji je uvek spreman nekog da posavetuje time sto je i sam godinama naucio. Sta drugo da dodam, sem da vam pozelim slogu i bratski mir medju svima, da svako nadje svoj komad hleba. A mozda neko i naidje na puteve argonauta pa sazna gde se krije njihovo runo. Nadam se da cu mozda u skorije vreme biti dobrodosao u vase krajeve. POZDRAV ZA SVE!