26-01-2016, 03:11 AM
(24-01-2016, 03:21 PM)Patray link Piše: grota moze da pise na 5 stranice alexandar makedonski je njegovo ime i prezime ako to nesto znaci cudi me sto se dosad neko iz bg nije javio pa da bude i bugarin kolika bi bila makedonija....pozzzzMOGAO BIH NE NA 5 STRANICA DA PISEM VEC NA MNOGO - MNOGO VISE ali to vazi samo za pismene i one koji znaju o cemu se tu radi i koja su fakta u pitanju. Aleksandar makedonski SE PREZIVAO KARANOVIĆ i tu stavljam tacku. Ne zelim vise da diskutujem na tu temu sa nekim ko je procitao u svom zivotu verovatno deo obavezne lektire i po neki dnevni list. A o nekim studioznim citanjima i izucavanjima da i ne govorim. Nemam namere da se nastavljam ali sam naprosto bio primoran da odgovorim jer sam prozvan.
A kako bi bilo tumaceno onda izvlacenje iz kontesta ono Makedonski .. sa naglaskom na "ski" , jer danas velika vecina prezimena u Makedoniji zavrsavaju sa tim "ski" Onda bih ja bio proglasen za Nacionalistu ... da.. sa ovim velikim "N" i kao takav opet bio izvrgnut raznoraznim prozivkama. PREZIMENA SU DOBIVANA PO IMENIMA SVOJIH PREDAKA sto uveliko dobija na znacaju kada se malo dublje udje u srz problematike a kada se ta imene izgube ili "izbrisu" prezime se dobije od podrucja ili mesta porekla ili pak neke plemenske zajednice.
Uzalud bi sada bilo da sirim temu jer ce se otici u jdnu drugu krajnost koja meni licno ne prija.