10-12-2014, 09:17 PM
Kolega Pehina, najiskrenije - nisam ulazio u podzemne odaje Srbenice, niti imam nameru da to cinim. Ne znam iz cega ste zakljucili da sam bio tamo kada sam lepo napisao u postu da je moje misljenje da bi takav nalaz verovatno mogao biti tamo izostavio sam mozda jedino da kazem EVENTUALNO. Sve moje reci ukazuju da ja ne iznosim tvrdnju vec misljenje koje kao i svako drugo misljenje moze a ne mora biti tacno.
Dakle zasto mislim da bi to bilo tamo ako govorimo o prostoru Srbije? Zato sto je to Skrivalica iz rimskog perioda, zato sto je najveci broj takvih svetiljki koje su gorele a pronadjene da jos uvek su funkcionalne bile u grobnicama sa tla Italije. Ima dosta referenci o tome na internetu mnogo vecih poznavaoca te materije od nas ovde na forumu pa je sasvim moguce da dodjete to svih odgovora.
Pozdrav i puno uspeha nadalje.
Dakle zasto mislim da bi to bilo tamo ako govorimo o prostoru Srbije? Zato sto je to Skrivalica iz rimskog perioda, zato sto je najveci broj takvih svetiljki koje su gorele a pronadjene da jos uvek su funkcionalne bile u grobnicama sa tla Italije. Ima dosta referenci o tome na internetu mnogo vecih poznavaoca te materije od nas ovde na forumu pa je sasvim moguce da dodjete to svih odgovora.
Pozdrav i puno uspeha nadalje.