17-09-2014, 09:30 PM
(17-09-2014, 11:37 AM)grants link Piše: zasto jednostavno ne objasnite ljudima sta su tumuli i kada su nasatali. Tumuli su grobovi u kojima su sahranjivani ljudi jos uz praistorije. Postoje 12 vrsta(nacina sahranjivanja) tumula mora se reci da se i od mesta do mesta iako je udaljenost i nekoliko desetina kilometara razlikuje nacin sahranivanja a kamoli razlika u nekoliko desetina godina...Zato i postoje mnogo varijacija na onih dvanaest vrsta.A sto se tice priloga koji Vas mnogo interesuju e tek tu je zezalica velika...otvoris grob a unutra nema nista a ono ti tu ......heeehheeee;D
:-X
E.moj "Grants"......lako je reci,sto se "ne objasni"! A,kako mozes objasniti nesto,sto ni savremena arheologija,nije do kraja razjasnila? Toliko "vrsta i podvrsta" tumula postoji,po nacinu sahranjivanja,da bi za to vremena trebalo...podosta. Od onoga da su u tumulima sahranjivani i ratnici i njihovi konji (u istom tumulu),do grupnih grobnica u okviru jednog tumula. Ni sam nacin sahranjivanja nije isti,jer,ako se pretpostavlja,da su pojedini tumuli napravljeni i 1500 godina,pre nove ere (po tvrdnjama naucnika),gde onda naci tu "formulu" za objasniti u jednom,dva ili deset postova.gde sta i kako?Ali vidim da spominjes neke "cinjenice",u vezi tumula,pa bi bilo lepo i da nam objasnis,mozda i mi,drugi,neznamo bas sve,pa bi voleli da saznamo nesto novo. Najlakse je,"baciti kosku",staviti smajli na kraju recenice i zacutati. Ja nevolim da pricam, rekla-kazala,price,vec iskljucivo ono u sta sam se sam uverio i o onome sto su napisali,nakon istrazivanja,uceni ljudi,u ovom slucaju,arheolozi,ali ne ovi,"hajducki" arheolozi,vec oni,eminentni,priznati u celom svetu. Mislim da bi bilo korektno od tebe,da nam odas tu "tajnu",zvanu 12 nacina?
;D
:-X