20-04-2014, 08:26 PM
(20-04-2014, 06:37 PM)mangir link Piše: Sneshko shto se tiche Omnitrona imash shemu u knjizi Nedjeljka Jordanova koju si trazhio proshle godine chini mi se.U toj knjizi su objashnjeni svi principi kako rade ti LRL aparati t.e.jonsko polje i koje su greshke koje se mogu javiti pri takvom detektiranju, pa ako zhelish objasni malo ljudima shta je shta.U Bugarskoj neki tip pravi takve zajedno sa eliminatorem laznih signala prodajao ih je negde oko 400 evra.
Поздрав mangir!
Хвала за сугестију, али, та Јорданова шема доста се разликује у односу на Omnitron DTR чију плочицу пријемника је поставио овде наш члан и колега crni1.
Надам се да ће crni1 одржати обећање са почетка поста и поставити још какву фотку овог Omnitron DTR који је успешно сервисирао.
Иначе,Omnitron DTR (сем принципа рада) технички се доста разликује од свих осталим Молекуларно-фрекврентних дискриминатора које сам имао прилике да видим, па ми је зато веома интересантан.
Ако стигнем вечерас, поставићу све податке до којих сам (у међувремену) дошао о МФД-у Omnitron DTR.
Поздрав!
Sneshko