31-10-2013, 02:03 PM
Izvinite, ali mi zvučite kao nekakvi vitezovi sveznanja...
Kakve koristi od foruma gde svako sve zna, a nove ko ga šiša?
Kao prvo, nisam član nikakvog udruženja. Pitam kao običan građanin.
Znači odgovor je DA NEMA ODGOVORA (?)
I Vi svi mirno spavate. Svaka čast. Drago mi je za Vas
Ili je ovo je ipak samo Balkan - to bi trebao da je odgovor? ;D
Malo sam priglup, možda treba da mi se nacrta, kad već nemože da se napiše :-\
Upravo sam dao primer da i zvanični arheolog jedva uspeo da dobije dozvolu...
Shvatam ja da je haos, ali ajde da ponovim pitanje: dali je upotreba metal detektora zakonom zabranjena u Srbiji ili ne?
(istina nije mi bilo rečeno kojim zakonom je zabranjena)
Čitajući Vas i forume deluje mi da možeš da kupiš detektor kad i gde hoćeš, ali da bi ga koristio javno treba ti dozvola nešto kao za držanje oružja... ??? Ili da se skrivaš od pandura... a to nije poso' star sam ti ja za to
I nisam zadovoljan onim što čitam, rekoh voleo bih mirno da spavam. A tu ima svega od pretnji zatvorom do vulgarisanja...
Da se razumemo: lako onom ko stanuje u nekom planinskom zabatu gde nema ni policije ni apoteke... ali ja svoj prilike stanujem na drž.granici gde i najjednostavniji izlet može da te košta prepada sa tzv. presretačem granične policije. Zaustavljali su me zbog najobičnijeg fotografisanja i bio sam prijavljen zbog kretanja u ataru, bivala mi oduzeta lična karta itd. ...ili sam ja samo malo nespretan i nesretan?
)
U civilizovanim zemljama to je ipak malo drugačije regulisano od onoga šta vidim (i čime "davim") i tamo nema mesta ni za "probleme udruženja", ni za dozvole, ni za prepucavanja. U pravnim državama i demokratskim društvima.
Ako Vam nije teško...
Kakve koristi od foruma gde svako sve zna, a nove ko ga šiša?
Kao prvo, nisam član nikakvog udruženja. Pitam kao običan građanin.
Znači odgovor je DA NEMA ODGOVORA (?)
I Vi svi mirno spavate. Svaka čast. Drago mi je za Vas

Ili je ovo je ipak samo Balkan - to bi trebao da je odgovor? ;D
Malo sam priglup, možda treba da mi se nacrta, kad već nemože da se napiše :-\

Upravo sam dao primer da i zvanični arheolog jedva uspeo da dobije dozvolu...
Shvatam ja da je haos, ali ajde da ponovim pitanje: dali je upotreba metal detektora zakonom zabranjena u Srbiji ili ne?
(istina nije mi bilo rečeno kojim zakonom je zabranjena)
Čitajući Vas i forume deluje mi da možeš da kupiš detektor kad i gde hoćeš, ali da bi ga koristio javno treba ti dozvola nešto kao za držanje oružja... ??? Ili da se skrivaš od pandura... a to nije poso' star sam ti ja za to
(31-10-2013, 12:25 AM)milan link Piše: dovoljno je da pročitaš po nešto ovde pa da ti neke stvari budu jasnije:Sve sam to pročitao...
I nisam zadovoljan onim što čitam, rekoh voleo bih mirno da spavam. A tu ima svega od pretnji zatvorom do vulgarisanja...
Da se razumemo: lako onom ko stanuje u nekom planinskom zabatu gde nema ni policije ni apoteke... ali ja svoj prilike stanujem na drž.granici gde i najjednostavniji izlet može da te košta prepada sa tzv. presretačem granične policije. Zaustavljali su me zbog najobičnijeg fotografisanja i bio sam prijavljen zbog kretanja u ataru, bivala mi oduzeta lična karta itd. ...ili sam ja samo malo nespretan i nesretan?
(31-10-2013, 12:25 AM)milan link Piše: Da ne davimo ponovo ljude sa svime ovimŽao mi je ako sam davio (već sam se u naslovu izvinio
)U civilizovanim zemljama to je ipak malo drugačije regulisano od onoga šta vidim (i čime "davim") i tamo nema mesta ni za "probleme udruženja", ni za dozvole, ni za prepucavanja. U pravnim državama i demokratskim društvima.
(31-10-2013, 12:25 AM)milan link Piše: Nema foruma koji se nije bavio ovim tvojim pitanjima, da bi se ponovo otvorila ista tema.Ako je tema već zaista iscrpljena i zatvorena i kad su već pominjani izvori - može li i neki link, neki zvaničan izvor informacija?
Ako Vam nije teško...