27-09-2013, 12:51 PM
(25-09-2013, 05:20 PM)GROTAGOLD link Piše: Odlicno poznajem pomenutu lokaciju i da neznam bitne pojedinosti nebih ni postavljao ovu fotografiju. Tu je izmedju ostalog bio mali i prikriven ulaz u pecinu sa "nekim znacima" na tom mestu i u blizoj okolini. Na jednom vecem kamenu postoji krst koji svojim pravcem ukazuje na to mesto , zatim bio je i jedan cudan izvor koji je ispustao vodu samo od 9 sati pre podne do 3 popodne svakog dana. Posle jednog jaceg zemljotresa voda je nestala ali na tom mestu jos uvek je stalno vlazno. Postoje i tri gramade uredno naslaganog kamenja precnika oko 5 metara. Ne nekih 500 metara odatle je rano srednjevekovno groblje koje su kasnije iskoristili i turci za svoje sahrane. I pored svega nabrojanog ima jos dosta oznaka u neposrednoj okolini.
A sto se tice podatka da preduzece za puteve bas tu kopa kamen za podlogu u izgradnji puteva pa to je vec opstepoznata "aktivnost" kada se nesto prikriva sa radovima. Pogledaj samo nelogicnu visinsku razliku u odnosu na put.
ok groto,ja sam samo rekao ono sto sam cuo