22-03-2013, 10:51 PM
KOSAC..SVAKA CAST NA LEPOM ODGOVORU I NEKA SE NADJU OVDE ONI KOJI TAKVE NEBULOZE IZNOSE NA OPSTE ZADOVOLJSTVO NEUPUCENIH I SMEH ONIH DRUGIH. Ali da nesirim dalje tu njihovu bajku jer nas narod lepo kaze "NAJGORA LAŽ JE ONA LAŽ KAD JE IZNOSIŠ I MISLIŠ SAM DA JE ISTINA"....ma svako ima pravo na svoje turisticke ekspedicije i raznorazna otkrića ...samo treba to i dokumentovati. Naravna stvar da većina / da ne kažem svi ako i nešto nađu onda to neće i da javno pokažu. Druga je stvar da u tim "hodočašćima" po terenu i po pećinama ljudi naiđu na sve i svašta...ali kako recimo ja da dokažem nešto što nemože da se materijalno dokaže , snimi , uhvati živo (ha ha) ili na neki drugi način dokumentuje. Svojevremeno sam hteo i odlučio da čekam sa jednog uzvišenja da vidim to čuveno igranje para ili plamen(vatra) koju stvaraju zakopani dukati. To je bilo pre skoro 25 godina i za tu priliku sam spremio fotoaparat i stativ i otisao na teren uoči Đurđevdana...tako su me tada učili..zauzeo busiju i čekao. I negde pred samu ponoć sam zaista video u daljini u planini jaku svetlost. To sam ovekovečio sa fotografijom ali je na tome i ostalo. Još uvek nisam otišao u tu goru da pogledam i pretražim ...ali mi je bar ostala jedna lepa uspomena na moje dogodovštine. Tražim negde po mojim kutijama uspomena i tu fotografiju pa ću je postavitiovde.