25-01-2013, 06:40 PM
Ja sam zaista sa zodovoljstvom procitao. I svaki ti je okmentar na mestu , svako pitanje takodje .Mi nasu istoriju sagledavamo iz naseg ugla gledanja . Ja sam zato u vise komentara molio ljude i kolege da otvore svest ka novim i nigde izrecenim stvarima . Neke istine se naprosto precutuju . Evo , na primer ja bi poceo od famozne seobe slovena koja je kako se ispostavilo cista izmisljotina ( mada neki i dalje insistiraju na tome i to su uglavnom nazovi naucnici koji dana jednog na terenu nemaju ). Imamo takodje veliki diskontinuitet kod raznih vladara , razno racunnanje vremena , razlicite godine . Sve usmereno ka cilju da se omalovazi i prenebregne istorijska vaznost nas kao naroda i kao kulture . Zar ste zaboravili da nas je sam gore pomenuti Adolf hitler smatrao arijevcima i zacetnicima arijevske rase i kao takve je od srbije hteo da napravi novu nemacku .No da ne skrecemo sa teme . Znaci mi NASU istoriju sagledavamo sa ove stratesko geografske tacke gledista . Pa evo ovako . Ako su mnoge reke bile plovne u davna vremena ako su postojala mora i jezera koja su nestala , zar ne bi trebalo da iz tog ugla posmatramo sve . evo da ne bih sirio mnogo srbska istorija je pamcena i pisana od pocetka covecanstva i zapisana je NASA godina na gazimestanu . to je sest hiljada i neka godina . pa mi negde imamo na nasoj teritoriji pohranjene znanja o sest hiljada godina nase istorije . Neka ih amere i njihov kolumbo i petsto godina istorije neka ostale njihova istorija . Mi imamo cime da se dicimo i sta da trazimo . NAravno i gde da se oslonimo . uzmite i izracinajte koliko ima gradista na teritoriji svake opstine . Pa to pomnozite sa nekim fiktivnim brojem stanovnika . koliko cemo dobiti . ZAR TO DO SADA NIKOM NIJE PALO NAPAMET . Pa demografija je jedna lepa nauka . ILI JE PROSTO LAKSE POGLEDATI U SRVIRANE NAM UDZBENIKE I RECI , JESTE MI SMO SE DOSELILI , PA SMO OVE ISTERALI , SAD OVI STO NAS ISTERUJU IMAJU PRAVAA. Malo sutra .