Zakopano blago u Srbiji
blago proklete jerine - Oblik za Štampu

+- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-24.html)
+---- Tema: blago proklete jerine (/thread-5386.html)

Stranice: 1 2

blago proklete jerine - sanjar - 21-12-2017

Despot Đurađ i Jerina su bili veoma bogati i važili su za jedne od najbogatijih vladara Evrope. Kroz vekove je kružila legenda o zakopanom blagu Proklete Jerine i kroz vekove su lovci na blago dolazili u Smederevsku tvrđavu u nadi da će naći zakopano blago Proklete Jerine. Verovalo se da ispod grada postoje lagumi koji su puni zlata. Možda je zbog toga bilo potrebno Turcima da grad opsednu što pre, već pri samom njegovom završetku. Blago nisu našli. A možda su zato u Prvom svetskom ratu neprijateljske snage bombardovale grad sa najrazornijim oružjem koje je tada postojalo? Bilo kako bilo, legenda važi i danas kao što i danas važi ime Proklete Jerine, iako je ona bila moćna vladarka, dobra žena i brižna majka.

Odg: blago proklete jerine - Ajduk1974 - 05-01-2018

koliko ja imam neke podatke traže se 12 jerinine kuće do niša i sve su dobro sakrivene tojes pod zemljom

Odg: blago proklete jerine - BrankoV - 06-01-2018

Ili od Nisa...

Odg: blago proklete jerine - lesa tebra - 06-01-2018

Pozdrav druze,da ti dam koji podatak od mene. Ja se bavim iskljucivo vojnim parama,koje su izvadjene ili ostavljene u zadnjim ratovima. Nemci su imali ekipu arhiologa i istoricara ,koji su znali svakog vladara i pozicije sirom evrope i sveta,oni su se za pljacku pripremali dugo pre pocetka i prvog i drugog svetskog rata. Dok se rat vodio na frontovima,te ekipe su vrsile iskoavanja i vadjenja zlata,kao sto je vecini poznato da je Hitler izvadio MNOGO zlata sirom sveta,uglavnom je pretapano da se izgubi oblik i prepoznatljivost nakita,kovanog novca,pretapano je u poluge ili blokove(komade nepravilnog oblika)...,jer Hitler je znao da moc predstavlja novac. Kada su poceli da gube rat i da se povlace,deo zlata su sakrivali na lokalitetima koje su vec poznavali,jer nisu mogli da ga probiju kroz front do Nemacke. Kraj rata se pretvorio u opstu pljacku medju oficirima Nemacke vojske ,svako je ostavljao za sebe... posto nisu smatrali da ce izgubiti rat,i da ce se vrtiti po plen. Posle rata je i drug Tito,posto je imao saznanja za dobar deo tih para ,i izvadio dobar deo,sto mnogo ljudi zna koji su upuceni, od 70-ih godina i 80-ih godina kada su Nemacki agenti dolazili na nase prostore i pokusavali da izvade ono sto su ostavili,kao i neki tadasnji vojnici  koji su sakrivali sitiji deo za sebe,su masovno poceli da se pojavljuju na nasoj teritoriji 90-ih godina kao prirodnjaci(experti za leptire,pecine,slepe miseve),i za sobom ostavljali samo iskopane rupe sa svojim pomagacima ili naslednicima. koristili su raspad yugoslavije,i nestabilno stanje drzave da bi se ne primeceno kretali i vadili zlato. To isto je zanimalo i Slobodana Milosevica za kojeg je vojska vrsila iskopavanja i vadjenja velikog dela zlata na nasim prostorima. Hocu da kazem da je 90 posto ako ne i vise nekadasnjih riznica (velike kolicine zlata) vec izvadjeno,od doba rimljana pa do danas,od rimskih livnica,kraljevskih grobnica,riznica... na nasim prostorima se danas mogu naci blaga koje su ostavljale neke familije,neko u privatnoj reziji,kao sto je neki cupcic,neki zamotuljak sa zlatnicima,neke hajducke pare koje su sakrivene po planinama,ili sondasima usput slucajno koji kovani novac ,neka grobnica koja nije otvorena,ili stara livnica u kojoj je poneki znlatnik ostao ili komad zlata,stare kuce u kojima je ko cuvao nesto,po njivam sto su seljaci krili,sve su to manje kolicine zlata da kazem od 5 dukata do najvise 10kg. Nisu ni blizu onoga o cemu mastaju tragaci,podrumi puni zlata,riznice do plafona. pozdrav i svako dobro 

Odg: blago proklete jerine - despot9 - 06-01-2018

Pozdrav Lesa tebra
Da te malo demantujem za te riznice i vece ostave. Nisu sve odnete i povadjene. Mozda ovom pricom zelis da neke zastitis ali ionako su dobro zasticene. Mozda to i tako treba kad vidim ko je sve u poteri za blagom i sa kojim namerama. Postoje najmanje 4-5 velikih riznica koje do danas nisu nadjene a imam dosta dokaza da je tako. Jedna je Lazareva koja je podno Jastrebca druga necu napisati cija jer je niko dosad nije pominjao relativno blizu Lazareve treca je ona u okolini Zajecara sa famoznim kovcegomi egipatskim dukatima ima jedna od Brankovica i jos jedna. Sve ostale price bar za mene su diskutabilne. Ovo sam napisao samo u kratkim crtama

Odg: blago proklete jerine - lesa tebra - 06-01-2018

despote9 pozdrav, napisao sam 90 posto,ne 100 posto,svakako da ima jos nesto sto je ostalo,ali vecina dokumentacije o takvim mestima su falcifikovana,tako da sa srecom svima sto tragaju

Odg: blago proklete jerine - Ajduk1974 - 06-01-2018

Dasenelažemo ima dosta toga prođe ne spominje od dokumenata koji su još po pećinama ipo lažnim grobovima jer nionu nisu verovali mnogo jedni drugima. Ali danas je to već misaona imenica jer pohlepa je čudo onda ali već DANAS  SAČUVAJ BOŽE.

Pozdrav BrankuVisprad Niša ima veliki je rim bio ali ubijale pre iz posle su prolazile iz prolaziće

Odg: blago proklete jerine - despot9 - 06-01-2018

Ja kad kazem za ova mesta sto znam ne pricam o dokumentaciji nego bio i video sta treba.

Pozdrav despote9 da razumem od čemu pišeš i toje tačno jastrebac je dosta neistražen tačno je da ima dosta bugarske lagarije ali iz predeo se menja iz godine uz godinu ali tako ima iz na đuniškom višu iz mojsinskoj gori