![]() |
|
Dubinac sa diskriminacijom - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-5.html) +--- Forum: Metal detektori fabrički modeli - specifikacije i testovi (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-43.html) +---- Forum: Ostali (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-52.html) +---- Tema: Dubinac sa diskriminacijom (/thread-5123.html) Stranice:
1
2
|
Dubinac sa diskriminacijom - nermin - 18-02-2017 Sta mislite o ovom dubincu gledajuci na youtub ima mnogo dobru diskriminaciju sa sondom 1x1 ako nije prevara Odg: Dubinac sa diskriminacijom - nermin - 18-02-2017 https://m.youtube.com/watch?v=5QlSRIbw3Z4 Odg: Dubinac sa diskriminacijom - crni1 - 18-02-2017 Neka Delta je u pitanju. Za dubinu ne znam ali diskriminacija je prevara. Koliko se ja razumem u ove skalamerije ovaj detektor gvožđe bi trebao da pokazuje zelenom diodom a obojene metale crvenom. Obrati pažnju lampica koja pre približavanja metala ona se pali i posle isto se vidi i posle reseta. Odg: Dubinac sa diskriminacijom - relco - 18-02-2017 Da i ja tako mislim.Ovaj vazdušni test je nerealan.Važan je domet detekcije u zemlji. Odg: Dubinac sa diskriminacijom - nermin - 18-02-2017 Relco crni 1 hvala vam Odg: Dubinac sa diskriminacijom - nigi - 19-02-2017 u pravu su i relko i crni trebalo bi da pali obadve diode na plemenito jer on nema disc kao vlf pa da odvaja gvozdje i plemenito nemojte previse da verujete na youtub te reklame su 90 posto namestene dok ne probas nesto i uvers se sam onda nemoj da verujes i to u zemlji test na terenu kod nas skoro sam se uverio na tes kad stavljaju paricu u cev koja ima od pr 5 d0 50cm i testira detektor da je samo pesak i to 5cm ostalo je suplje ispod gde su cevi zato u zemlji ako je neko probao i zna jer nisam ga testirao ovaj model jos nek iznese kakav je i relic striker je na testu najdublji vlf a u stvarnosti nista posebno za tu cenu i previse nestabilan na mineralizovanom Odg: Dubinac sa diskriminacijom - relco - 19-02-2017 (19-02-2017, 02:02 AM)nigi link Piše: u pravu su i relko i crni trebalo bi da pali obadve diode na plemenito jer on nema disc kao vlf pa da odvaja gvozdje i plemenito nemojte previse da verujete na youtub te reklame su 90 posto namestene dok ne probas nesto i uvers se sam onda nemoj da verujes i to u zemlji test na terenu kod nas skoro sam se uverio na tes kad stavljaju paricu u cev koja ima od pr 5 d0 50cm i testira detektor da je samo pesak i to 5cm ostalo je suplje ispod gde su cevi zato u zemlji ako je neko probao i zna jer nisam ga testirao ovaj model jos nek iznese kakav je i relic striker je na testu najdublji vlf a u stvarnosti nista posebno za tu cenu i previse nestabilan na mineralizovanom Da nigi.Test u zemlji sa tim plastičnim cevima u koje provlače preko štapa novčić su čista zajebancija i zabluđivanje ljudi.Uglavnom u 95% slučaja se prvo iskopa neka rupa na slabo mineralizovanom terenu,onda se zakopa ukoso plastična cev,zatim se rupa napuni peskom i nekom posnom rastresitom zemljom da bi se nakraju finiširao završni sloj "autentičnom"okolnom zemljom i sve zamaskiralo.Osim toga ta plastična cev je zakopana ukoso i na toj letvici je označena razdaljina sa postavljenim novčićem što je nerealno na vertikalni test u zemlju. Još jednu važnu obmanu bih ovde napomenuo da svi imaju uvid o čemu se radi: Takozvani test dubine u nekom sanduku sa specijalnim mineralnim "granulama"i taj sanduk je na površini zemlje je čista zajebancija.Naime,specijalne mineralne granule sa sandukom u vazduhu se nikad realno ne mogu uporediti sa mineralnim sadržajem tla.Jedan od glavnih razloga je i uticaj magnetnog polja zemlje,statički efekat tla, u kojoj je zakopan predmet.U sanduku sa granulama to ne postoji i test je kao u vazduhu.Šta mislite kada bi se u sanduku sa granulama iznad postavljenog novćića postavio komad cigle kao maskirni predmet.I najskuplji mnogo hvaljeni modeli detektora neće moći "probiti"ciglu.A da i ne govorimo ako bi to bio najrealniji slučaj detekcije u zemlji.Ovakve testove sam lično probao i savetujem svakome da ih proba ako je u mogućnosti i neprijatno će se iznenaditi sa postignutim rezultatima.Videće se da ove budalaštine i zavaravanja i reklamiranja raznih detektora u testovima koji se prikazuju služe iz jedinog razloga samo da bi se prodao uređaj.Dakle moj savet je: Lićna proba testiranja i sticanje iskustva u praksi u realnim stvarnim uslovima.Hebeš teeoriju i pisanije i zabluđivanje.To je samo opravdano za političare. Odg: Dubinac sa diskriminacijom - nugets - 19-02-2017 Kolege novinari pa cim cujete da detektori imaju zvuk kao delta pulse vi odmah kao veliki znalci pricate da je to opet neki delta ,ja mislim da ne mora biti.Inace verujem svojim ocima a ne klipovima i recima sta drugi pricaju . https://www.youtube.com/watch?v=Ie3yRWcP3CE ovde imate i tonski disc . Odg: Dubinac sa diskriminacijom - relco - 19-02-2017 To na youtube snimku detektor sa led diodama nije "delta pulse"Kod nekih modela delta pule postoje dve led diode,ali su vezane u kolu stabilizacije napajanja pa zelena označava da je akumulator pun a crvena da je skoro prazan.Ne služe nikako za identifikaciju vrste metala. Na video snimku pulsnog detektora za obojeni metal se pali zelena led a kad prinosi komad bronze pali se crvena led.To nije realno,jer bronza spada u obojene metale.I konačno uzeo je komad te ploče sa rupama koje uslovljavaju drugačiji odziv detekcije tj povećani domet.Da nema tih rupa domet bi bio slabiji. Ne bi bilo loše da prikažeš slike tih detektora koje si imao i probao testove. Odg: Dubinac sa diskriminacijom - crni1 - 19-02-2017 (19-02-2017, 11:44 AM)nugets link Piše: Kolege novinari pa cim cujete da detektori imaju zvuk kao delta pulse vi odmah kao veliki znalci pricate da je to opet neki delta ,ja mislim da ne mora biti.Inace verujem svojim ocima a ne klipovima i recima sta drugi pricaju .Pa Nuget i dalje tvrdim da je ova prikazana diskriminacija jedna velika laž a zašto e pa sad neću da kažem. Ako veruješ svojim očima onda se zagledaj dobro i upotrebi i neku vijugu,biće ti jasnije. Taj famozni tonski Disk nije diskriminacija to se burazeru zove ZAGUŠENJE,pogledaj,pročitaj negde biće ti jasnije. Delta puls ili ne? lupio sam to tek onako ne gledajući već samo slušajući ali sad kad sam malo bolje pogledao i poslušao i dalje tvrdim da je to neka modifikacija Delte a ima ih podosta. |