![]() |
|
RANGER TELL locator - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-5.html) +--- Forum: Hobidetektori - samogradnja metal detektora (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-55.html) +---- Forum: Skeneri, georadari, LRL i ostale stvari (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-59.html) +---- Tema: RANGER TELL locator (/thread-4615.html) |
RANGER TELL locator - dekisa - 07-05-2016 Zdravo kolege interesuje me vase iskustvo sa ovim lokatorom koji ima digitron iznad i isti preko nekih brojeva koji se ukucaju na digitronu a koji predstavljaju frekvenciju odredjenog metala ili vode lokator trazi samo to. Vredi li to vudo nesto i ima li ga neko u radu kako radi uopste. Imam ponudu da menjam rucni rad ruski PI metal SANCHE SANSAsa diskrimiancijom za njega Pozz Odg: RANGER TELL locator - dzahwe - 12-05-2016 Pozdrav kolega.... Pre oko mesec dana sam ga nabavio.... Malo sam setao sa njim ali nisam ga u potpunosti razotkrio. Posto je kisa svaki dan, ako ugreje ovih dana javicu ti a li se isplati uzimati taj uredjaj. U uputstvu koje je na preko 70 stranica ima sve objasnjeno. Ima navodno i dubina na kojoj se odredjeni predmet nalazi. Pokusavao sam i to i malo sam ga svikao oko toga . E sad videcemo konkretne rezultate sa terena . Pozz Odg: RANGER TELL locator - dekisa - 12-05-2016 Hvala druze voleo bih da cujem iskustvo u radu sa njime. Ima ih mnogo na prodaju na ,,Kupujem prodajem,, malo mi smesno to da preko digitrona podredjujes koji ces metal da trazis na osnovu frekvencije posto oko nas kruze mali milion frekvancija. U svakom slucaju hvala unapred na odgovru i javi druze kako radi to sokocalo. Pozz Odg: RANGER TELL locator - dzahwe - 13-05-2016 Nema na cemu... Za vikend cu sada ici po terenu pa cemo da vidimo dal cu da iskopavam kamenje sa puno minerala mada mislim da je fin aparat pogotovu na zemljistima na kojima nema puno mineralizacije. Mene ubi mineralizacija.... Ima nekih fora dosta ...kao moze i dubinu da odredi...da vidimo
Odg: RANGER TELL locator - dekisa - 23-05-2016 Postovani drugari ima li nekog da koristi takav Lokator i kako se pokazao isto me zanima kod za supljine i tunele ako ima neko sa bilo kakvim iskustvom za navedeni lokator zamolio bih za pomoc. Pozz Odg: RANGER TELL locator - crni1 - 23-05-2016 Dekiša druže evo pogledaj slike od čega i kako je napravljen pa prosudi sam,lično mislim da je digitron samo ukras. Odg: RANGER TELL locator - dekisa - 23-05-2016 Hvala druze crni otprilike je to to ali bih kako bih moao da ga nesto testiram da nekako dodjem do koda za otkrivanje supljina i kanala.Dovoljno je da me odvede do jedne rupe od jazavca ili lisice nebitno pa cu onda znati dali radi. Uzgred i L antene nemaju nista sem golog metala pa opet rade. Nece niko od kolega po hobiju koji poseduju isti da mi kaze kod za otkrivanje supljina. U svakom slucaju hvala jos jednom druze crni znam za to ima na geoteku kompletno uradjen. Pozz Odg: RANGER TELL locator - crni1 - 24-05-2016 Da Dekiša ima tamo objašnjeno a ima gde piše i istina o radu detektora. E ima istine da i rašlje rade i to sam se lično uverio mnogo puta ali sve te sprave rade kod manjeg broja ljudi,ja lično mogu skoro nepogrešivo samo vodu da nađem drugo ne. Skoro sam ja napravio jedan lokator koji po prvom uključivanju samo što mi oči nije isterao okrećući se u krug kao da ima motor,sreća moja što nisam izvukao antenu,posle toga je radio kako je on hteo.Taj isti lokator probao je moj prijatelj koji radi sa takvim spravama i ni sam ne mogu da verujem kako kod njega nepogrešivo radi.Pošto na uređaju ima potenciometar za menjanje frekfencije ja sam mu namerno menjao i rekao da recimo traži zlato a on je nalazio bakar gde je bio postavljen,onda je on rekao da ga stavim na gvožđe a ja ga postavio na vodu i to je nepogrešivo našao e onda sam mu okrenuo na zlato i to je našao.Pokušavao sam na razne načine ali je uvek radio na šta je bio postavljen,normalno poklonio sam čoveku taj uređaj,složićete se šta će meni ako kod mene ne radi ili ja ne umem da rukujem sa njim. Ovaj lokator nema opcije za šupljine. Odg: RANGER TELL locator - Gremlin - 24-05-2016 Vrlo zanimljivo crni1, ja bih voleo da pokusam da izradim jedan lokator, zamolio bih te da postavis semu ovde na forumu kako bih pokusao da ga napravim. Mozda ce kod mene da proraditi kao i kod tvog prijatelja
Odg: RANGER TELL locator - crni1 - 24-05-2016 E vidi ovako Gremlin, radio sam ga po ovoj slici-šemi i nije proradio,to jest nije hteo da radi uopšte onda sam tražio karakteristike delova i polako menjao šemu.Pošto sam pločicu već uradio morao sam i na njoj da prekidam vodove a nove sam premošćavao izoliranom žicom.Šta je tu sve prerađeno ne znam da me ubije čovek,moja je greška kad je to sve proradilo ja sam zalio epoxi smolom onako komplet u kutiji jer sam morao da postavim bateriju da ne pravi spojeve i da ne šeta po kutiji. I tu šemu sam skinuo sa Geotech foruma a mnogo tih šema i uređaja ima na LongRangeLocators Forums. |