![]() |
|
tri cuke(Milkovac ali nije niski) - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Znakovi (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-27.html) +---- Tema: tri cuke(Milkovac ali nije niski) (/thread-4151.html) |
tri cuke(Milkovac ali nije niski) - vecko - 02-01-2015 Od dede moga i ovo mesto Tri cuke u klisuru u miljkovac...Mesto vodeniciste..Bela reka...hajducka vodenica...ali uzunova vodenica ...puska kovana..tri cuke ...medna stena itd Molim poznavaoce tog kraja da pisu!!!! Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - dragannikolic - 02-01-2015 ZDRAVO KOLEGA ,NISI BAS JASAN U OVIM TVOJIM POSTOVIMA,DALI TRAZIS NESTO ILI PA IMAS NESTO A NEZNAS GDE JE,POMENUO SI MEDNU STENU AKO NIJE TAJNA STA ZNAS ZA TO MESTO Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - BrankoV - 03-01-2015 da nisi pomešao selo nije Milkovac a tri čuke traziš tri bunara........... Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - vecko - 03-01-2015 Ja sam lepo napisao da sam u dedinim spisima koje sam nasledio pronasao komplet planove i opise za taj MILJKOVAC kod Svrljiga..A tu ima sve ono sto sam naveo i jos sto sta...npr. podzemno jezero u koje se ulazi (hajduci nikada nisu isli preko njega cak su i deo zazidali samo su odatle vodu pili)Mesto SINJI VIR....itd ..Znaci imam podatke ali nemam pojma gde je to Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - dragannikolic - 03-01-2015 OK SAD SE RAZUMEMO Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - milan - 03-01-2015 (03-01-2015, 02:07 PM)amater1 link Piše: Ja sam lepo napisao da sam u dedinim spisima koje sam nasledio pronasao komplet planove i opise za taj MILJKOVAC kod Svrljiga..A tu ima sve ono sto sam naveo i jos sto sta...npr. podzemno jezero u koje se ulazi (hajduci nikada nisu isli preko njega cak su i deo zazidali samo su odatle vodu pili)Mesto SINJI VIR....itd ..Znaci imam podatke ali nemam pojma gde je to Pozdrav amater 1, Šta piše u dedinim spisima za sazidano jezero- sa koliko redova zidova su sazidali ulaz u jezero? Da vidimo da li ti vrede ti spisi nešto!? Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - plandzija - 03-01-2015 Samo jedna informacija od mene. Ekipa iz Knjazevca ,Svrljiga i okoline godinama je tragala za tom pecinom u kojoj je jezero.Kad su je nasli u njoj nisu nista nasli. Izfrustrirani zakljuce da je blago u jezeru i pronadju minere koji su uspeli da izminiraju prolaz kroz koji je voda otekla. I opet nisu nista nasli. Pricali su mi da je te noci kad je jezero minirano vrh vodenog talasa na Timoku u Knjazevcu bio visok ceo metar. Inace radili su po planu za Potajno jezero. Ja sam pricu najpre cuo od jednog od ucesnika (? )koji zivi u selu istocno od Knjazevca ,prema Sokobanji. Kasnije su mi je prepricavali jos neki koji nisu bili akteri ovog poduhvata. Mozda ima nekih clanova koji znaju nesto vise o tome a i gde se ta pecina nalazi jer se ja nisam bas mnogo raspitivao o tome Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - miljenko1 - 03-01-2015 Plandzija,Sokobanja je valjda zapadno od Knjazevca (salim se jer je ocigledno da je u pitanju lapsus).Branko,pomenu ti neka tri bunara,imas li nesto zasnimljivo u vezi istih?
Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - vecko - 03-01-2015 Ludi ja nisam tamo bio ali moj deda je bio i nikada nisu ulazili u jezero a siguran je bo da niko nikada nije ulazio..Tacno treba da Ima tri bunara: na rimskom putu jedan kod nekog rimskog grada a jedan na neko "pandiralo" mislim da mi je deda rekao da je u jedan bunar uzet kotlic koji je bio na nekoj gredi...Skica br. 2 pokazuje ulaz iz vodenicista blizu vucje pecine(vucja jer se moras sagnuti kada ulazis)...A sto se tice redova kamenja to uopste nije bitno jer u propratnom pismu pise da su ostavili otvor koliko da mogu dva coveka da udju i odatle vodu da uzimu...naravno ima unutra mnogo sto sta ALI NE VIDIM ZASTO BIH TO PISAO KOLIKO VIDIM NIKO SE NIJE JAVIO DA ZNA TO MESTO
Odg: tri cuke(Milkovac ali nije niski) - marsovac - 03-01-2015 Mnogo si nestrpljiv!!!!! Opusteno.... marso |