![]() |
|
tumacenje znakova - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Oglasna tabla (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-28.html) +---- Tema: tumacenje znakova (/thread-1104.html) |
Odg: tumacenje znakova - himovich - 12-03-2013 Поставена од: Timakumminus « на: денес во 09:53:59 pm » Вметнете цитат Himo pasos u ruke i prati put taj rimski naravno sa metal detektorom u ruce i nemoj da nesi kopao cim ti zazvoni ipak je to bio bitan put i pamet u glav vardi se zmija da te ne uape ima pokvarene i ako nadjes nesto delimo bratski ipak dajem ti info za taj put HVALA NA INFO GOSPODINE JA NEMAM METAL I NISTA I KAKO CU SAM TO DALI ZASLUSI NEKO NA GOTOVO CUDA VE NEMA I ODMA ZNATE DA STA TREBA POZ Odg: tumacenje znakova - Orel - 13-03-2013 oj ke mi kaze sta znaci ovo Odg: tumacenje znakova - kosac - 12-07-2013 Zdravo svim tragacima i oni koji to nisu! Mislio sam da o ovoj temi ne pisem vise nikada ali nikad ne reci nikad. Oni kojima se ne dopada tema neka je zaobidju u velikom luku...naravno bez njihovog komentara.Zasto sam ponovo poceo da pisem na ovu temu koju sam ja i poceo? Zato sto niko nije pazljivo procitao skoro prvi pasus...ili prvo obracanje.. Postoje nekoliko vrsta znakova...belega na "zdravom " kamenu.Naglasio sam zdravom kamenu a ne nekom koji je u vodu ili zadrzava vodu .Ovo govorim zato sto mnogi tragaci tumace SVE za znak. Znakove imamo klesane , farbane , lepljene i kombinaciju istih...Rekao sam i naglasavam da skoro 90% znakova nije hajducijaI budite ubedjeni da za svaku belegu ima razumno objasnjenje zasto se neko potrudio da je bas tu stavi , napravi i ulozi neki trud i vreme..... idemo dalje ovako Potkovica konjska..... Odg: tumacenje znakova - dragan777 - 28-09-2013 molim kosaca da mi pomogne jer sam aparatom prosao i naso potkovice fenjere i drugo gvozdje. u pitanju je kladenac. na drugoj slici leva strelica pokazuje dupku a desna na unutrasnjoj strani ploce urezanu liniju horizontalnu duzine 10 do 15 cm Odg: tumacenje znakova - mile - 28-09-2013 zovi me da zajedno resimo nije tesko moze i na pp Odg: tumacenje znakova - kosac - 29-09-2013 Zdravo dragane Kladenac je uvek mesto gde se svaki putnik namernik zaustavi ali u 99% slucajeva ostava je uvek daleko od samog kladenca...samo poneki put bude u samom ili ispod niz vodu ...ali su samo to male ostave a vece su uvek daleko. Evo primera (Mesto Stara planina iznad Brezove i Rezove reke): Tri kladenca srednji podzidan sa tri reda cigle(kamena)...znaci ona dva kladenca nisu...elem kada pogledas unutra u taj podzidan videces na srednji kamen iskovan dupli trougao...mi bi rekli kao piramida...e sada uzmi i odkopaj u pravcu tog znaka 2 peda i nacices sindzir koji te vodi do tri male testije ...udaljenost 25 koraka ...NAPOMINJEM DA NI OVAJ PLAN NIJE ISKORISCEN ...pa ko zna gde je neka radi.. Znaci kod kladenaca potrazi mlo dalje ...ALI NISU SVI KLADENCI SA OSTAVAMA iz prostog razloga sto je u to vreme bilo mnogo vise ljudi po planinama nego danas pa bi UVEK NEKO video sveze kopano a ljudska radoznalost nema kraja Pozdrav Odg: tumacenje znakova - APIS - 29-09-2013 Taj kraj je prelep .Imao sam tu jednog lepog vepra'' princa Brezove reke''.Trougao sela :Gabrovnica , Tatrasnica,Aldina reka. Odg: tumacenje znakova - dragan777 - 29-09-2013 nadao sam se za malu pomoc oko tumacenja znakova ali u svakom slucaju hvala kosac i za ono oko okolista kad ovi svrljizani zemljci nece da pomognu ![]() Odg: tumacenje znakova - agurd - 02-10-2013 Zdravo, Imam jedan dobronameran predlog za kolege, a nadam se da ce ga prihvatiti svi. Mislim da bi trebalo da ostavimo Kosaca da nam objasnjava znakove, bez da upadamo sa pitanjima i komentarima. Svi mi imamo nesto da pitamo, a i jasna je stvar da su ljudi strucni poput Kosaca retki i dragoceni (nema ih). Zato da obratimo paznju da ga ne ometamo i da mu ne dosadjujemo. Mislim da bi svi mi profitirali. Ako nekome ne treba njegov komentar neka sam otvori novu temu i neka nam tumaci znakove a mi cemo da citamo.A ako nema takvih, a mislim da ih nema, onda ostavimo coveka da nas pouci. Nadam se da se niko nece naci uvredjen. Pozdrav! Odg: tumacenje znakova - relco - 02-10-2013 kosac imas li neke slike tih tipova znakova ili pak iz neke knjige da vidimo kako izgledaju |