![]() |
|
Egipatsko zlato ?! - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-24.html) +---- Tema: Egipatsko zlato ?! (/thread-670.html) |
Odg: Egipatsko zlato ?! - kosac - 21-10-2012 Donce dragi mi je da nisi sarkastican vec veliki poznavalac praznih rudnika. Rudnik o kome ja govorim isljucivo je bio rudnik zlata. Datira jos pre Rima jer su u okolini nadjeni ostaci naselja starog oko 5000 godina pne. Sada sto se tice teme "price i legende - Egipatsko zlato" postavio sam je tu sa namerom da vidim da li jos neko zna gde je bio najveci rudnik zlata na balkanu. Rimljani su tu imali najjace naseljeno utvrdjenje. Podzemnim tunelima su sve povezali. I to je aksiom. Cinjenica sa kojom moras da se pomiris. Nalaz zlatnog rimskog nakita i upotrbnih predmeta sa nekoliko desetina figura i statueta govori da jeste to bilo "najjace" utvrdjenje. A o egipatskom zlatu i jos po nesto ... To je uzgred. Naslov sve govori "legende" Pozdrav ako ti nesto nije po meri, ako ne mozes konstruktivno da komentarises, onda bolje ne moj nikako. Forum sluzi za saradnju a ne za napade , uvrede , omalovzavanja itd. samo sa sardnjom medju LJUDIMA moze se doci do uspeha. Sta ti mislis da li je tako???? Odg: Egipatsko zlato ?! - swis - 22-10-2012 rudnik zlata je bio iu Secanici i ima puno podzemnih tunela ina moravi je bila luka postoji bakrorez ,a icivutsko groblje ulaz i ja trazim ali bez kao sto si napisao nista, ima ko zna ako ti je od pomoci ,forum inace za pomoc jedan drugom sluzi Odg: Egipatsko zlato ?! - grotagold - 22-10-2012 Nije ovde problem u tome da li je nesto "istina" ili "legenda" vec gen u coveku koji uvek radi a on se zove "ZELJA DA NAJLEPSE I NAJVECE JABUKE BUDU BAS U NJEGOVOM DVORISTU" !!! Na jednom sastanku Katolickih visokodostojnika (ne NATO) uoci priprema za rasturanje a kasnije i bimbardovanje Jugoslavije (citaj Srbije) posle mnogobrojnih diskusija , predloga i planova koji se odrzao u jednom mestu u Nemackoj pred kraj visednevnog zasedanja rec je uzeo jedan stariji biskup koji nije mnogo govorio ali je ostrim tonom zapitao: "SVI SMO OVDE SVESNI DA NAPADAMO I RASTURAMO ZEMLJU U KOJOJ JE BOG COVEKA STVORIO...NEBOJITE LI SE GNEVA BOZJEG ? Zasto sam ovo napisao ? Pa cela nama danas poznata takozvana istorija civilizacije a posebno ona koja se vezuje za ovaj deo Evrope je u toj meri iskrivljena i izmisljena da se najobicnije lazi (ponovite je 100 puta i na kraju ce biti istina) smatra za istinu a prava istina je sklonjena i sakrivena u raznim depoima i Katolicke i Pravoslavne Crkve a od tajni sakrivenih od ociju javnosti se ne libe i Vizanijske sto spaljene sto sakrivene biblioteke a da ne spominjem Jevrejsku iskrivljenu istoriju i pravu Otomansku naucno/istorijsku analitiku i znanja! Mnogo je pitanja ali je za sada malo odgovora.Jedno od pitanja je i sta sve krije nasa Srbska Pravoslavna Crkva u svojim bibliofilskim riznicama?Ko je stavio "sapu" na te zapise i stare klnjige? Oko kavih se to tako velikih tajni vode ratovi na ovim podrucjima i blizoj i nesto daljoj okolini? Dali su to samo prirodni resursi koji se nalaze ovde ili ima ti i teznje za dominacijom nad prostorom od "posebnog znacaja"? A kakav je to znacaj ...e to su tajne koje se tako brizljivo cuvaju. Da se na kratko vratim na naslovnu temu "EGIPATSKO ZLATO"...sada cu da iznesem jednu cistu "JERES" sa pitanjem "DA LI JE TO ZLATO BILO EGIPATSKO ??? DA LI SE OSIM ZLATA NALAZI I JOS MNOGO TOGA O CEMU ZDRAVORAZUMSKI COVEK NEMOZE SA DANASNJEG POIMANJA NI DA ZAMISLI ? DA LI SU TI "CENTURIONI"(pitam se od koje su loze i krvi i porekla bili zajedno sa svojim vodjama) SAMO VRATILI NESTO STO SU SMATRALI DA JE NJIHOVO A USPUT POKUPILI I JOS MNOGO TOGA? Kazem "VRATILI"...??? Kaze se..."malo su skrenuli sa glavnog puta...."Sta to znaci? Otisli u neki veliki tada znacajan grad ili "centar"(cega centar?) i tu pohranili to sto su imali.Ko je jos drzao sva jaja u jednoj korpi i to na vidnom i poznatom mestu a da je jos i ljudima naseljen ??? Naravno da ni najmanje nisu bili tako naivni da to i urade ISTINA JE DA TA BLAGA POSTOJE I ISTINA JE DA SU ONA DALEKO VECA NEGO STO COVEK MOZE I DA ZAMISLI ali je istina i da osim sirovog zlata i dragog kamenja koje je sakriveno ..SAKRIVENO JE I JOS MNOGO TOGA ali ne na jednom mestu !!! Velika trvenja i svadje Srbskih velmoza i Careva nisu bila samo oko brda i dolina i oko poseda sa radnom snagom i bogatim rudnicima vec i oko prevlasti i poseda za necim mnogo znacajnijim sto ce im omoguciti totalnu prevlast nad ostatkom (tada) sveta.Car Dusan koji je najvise ucinio oko zaokruzivanja i okupljanja mnogo toga u okvir jednog carstva je skrajnut u zapecak istorije i to ne od bilo koga vec o nase SPC..i jedini je od nama poznatih careva koji nije kanonizovan....ZASTO??? Knez Lazar Hrebeljanovic nikada nije bio Car ali je podignut do nivoa Sveca zboj jedne bitke ! A sta je on to cuvao i sakrivao ??? Samo teritoriju i vlast(koju nije ni imao u apsolutnosti) ili jos nesto mnogo vece od pomenutog !A gde je to I STA Knjeginja Milica mesecima skrivala u najvecoj tajnosti sve ono sto je bilo podareno Knezu Lazaru na cuvanje i sta sve to sadrzi ? To je tema koja je mnogo bolje i opsirnije objasnjena na mnogim mestima uz naravno "redukovane cinjenicke fakte" Gde to Andjeo cuva ulaz u pecinu sa nezamislivim blagom?...koje je to mesto gde se od pogleda na to "nesto" bukvalno oslepi ?...koja to planina cuva zakopanu Crkvu sa pohranjenom istorijom covecanstva i mnogobrojnim relikvijama i "zlatnim knjigama"?...sta je to Hitler trazio u nasoj zemlju u svom jednom i jedinom dolasku na Balkan i to bas u nasoj zemlji?...zasto je Sulejman zvani velicanstveni (po majci Srbin i odlicno poznavao i govorio srbski jezik) teritoriju danasnje Srbije smatrao za svoju najomiljniju teritoriju i za upravitelje postavljao iskljucivo ljude od posebnog poverenja a vecina ih je bila Srbskog porekla(pogledajte istoriju koliko je samo Turskih pasa bilo Srbskog porekla)?...zasto je dinastija Obrenovica izmislila toliko legendi o raznim hajducima i njihovim blagom ubacivajuci u narod nebrojane mape koje vode do tog istog blaga?..da li samo zato da bi se narod imao cime zanimati ili je skrivao nesto mnogo znacajnije...i na kraju zasto je ubijen i od koga ?...zna se -ali se i zna da su Karadjordjevici bili u redu Masona...A ONI SU CIJIH RUKU DELO ??? Zaista mnogo pitanja ali je za sada stvarno malo odgovora..."JA SAMO ZNAM DA JOS UVEK NEZNAM" Odg: Egipatsko zlato ?! - donce - 25-01-2013 (21-10-2012, 09:23 PM)kosac link Piše:Donce dragi mi je da nisi sarkastican vec veliki poznavalac praznih rudnika. Rudnik o kome ja govorim isljucivo je bio rudnik zlata. Datira jos pre Rima jer su u okolini nadjeni ostaci naselja starog oko 5000 godina pne. A gde je u svemu ovome ono tvoje "nekolicina Nas zna gde je zlato"? Jesi li i sebe svrstao u legende? Daj ne muti vodu molim te. Poceo si sa egipatskim blagom, ispricao kako je preko neke ribe iz 30 i neke prica dosla do tebe i sad mi govoris da si hteo da nas testiras dal poznajemo Rimske rudnike koji su stariji od Rima. Povezi se. Niko te nije vredjao vec tvrdim da si se malo zbunio. Zasto ti ovo govorim? Zato sto druze moj, ima nas koji citamo i verujemo. Sta da mi sutra prospes pricu o nekoj iskopini kod Novog Sada recimo i ja se upecam, uspostavimo kontakt itd.. dodje momenat da se nadjemo da idemo da radimo, a tebe nema? Mesec, dva, propade sezona zbog tebe. Kratko receno ljudi se drze za rec. Ako napises da znas, treba da znas i da stojis iza toga, a ne da pretvaras ovo u zanimljivu geografiju. Jos mene da nabedis jebote da se osecam ko da sam ja tebe nesto uvredio. Nemoj molim te. Ti imas uglavnom dobre postove, ali ono sto je legenda nek ostane legenda. Nikakvo uplitanje nije potrebno da bi prica bila zanimljivija. Pozdrav Odg: Egipatsko zlato ?! - Gora Romanija - 25-01-2013 (22-10-2012, 08:02 PM)grotagold link Piše:Nije ovde problem u tome da li je nesto "istina" ili "legenda" vec gen u coveku koji uvek radi a on se zove "ZELJA DA NAJLEPSE I NAJVECE JABUKE BUDU BAS U NJEGOVOM DVORISTU" !!! Sokole ovo si super napisao. Slicna pitanja postavljana su u nekim institucijama,koje direktno nemaju veze sa arheologijom i istorijom,. Ovo si trebao otvoriti,odlicna tema za diskusiju,samo neznam dali na ovom forumu?! Od pamtivjeka su veliki interesi lomili koplja na nasim prostorima. Nije to samo geografski polozaj zasluzan,nego je to dublje. Ova pitanja koja postavljas sam sebi tesko da ce dobiti odgovoe u nekoj skorijoj buducnosti.Mozda za 10-20 godina ce neke stvari izgledati jasnije. Odg: Egipatsko zlato ?! - grotagold - 25-01-2013 Mislim da ti dovoljno govori to sto posle mog posta nema konkretnog komentara...nazalost
Odg: Egipatsko zlato ?! - Acabeograd - 25-01-2013 Ma golem ti ovaj komentar ko da cita ovoliko,,,
Odg: Egipatsko zlato ?! - mincic - 25-01-2013 Ja sam zaista sa zodovoljstvom procitao. I svaki ti je okmentar na mestu , svako pitanje takodje .Mi nasu istoriju sagledavamo iz naseg ugla gledanja . Ja sam zato u vise komentara molio ljude i kolege da otvore svest ka novim i nigde izrecenim stvarima . Neke istine se naprosto precutuju . Evo , na primer ja bi poceo od famozne seobe slovena koja je kako se ispostavilo cista izmisljotina ( mada neki i dalje insistiraju na tome i to su uglavnom nazovi naucnici koji dana jednog na terenu nemaju ). Imamo takodje veliki diskontinuitet kod raznih vladara , razno racunnanje vremena , razlicite godine . Sve usmereno ka cilju da se omalovazi i prenebregne istorijska vaznost nas kao naroda i kao kulture . Zar ste zaboravili da nas je sam gore pomenuti Adolf hitler smatrao arijevcima i zacetnicima arijevske rase i kao takve je od srbije hteo da napravi novu nemacku .No da ne skrecemo sa teme . Znaci mi NASU istoriju sagledavamo sa ove stratesko geografske tacke gledista . Pa evo ovako . Ako su mnoge reke bile plovne u davna vremena ako su postojala mora i jezera koja su nestala , zar ne bi trebalo da iz tog ugla posmatramo sve . evo da ne bih sirio mnogo srbska istorija je pamcena i pisana od pocetka covecanstva i zapisana je NASA godina na gazimestanu . to je sest hiljada i neka godina . pa mi negde imamo na nasoj teritoriji pohranjene znanja o sest hiljada godina nase istorije . Neka ih amere i njihov kolumbo i petsto godina istorije neka ostale njihova istorija . Mi imamo cime da se dicimo i sta da trazimo . NAravno i gde da se oslonimo . uzmite i izracinajte koliko ima gradista na teritoriji svake opstine . Pa to pomnozite sa nekim fiktivnim brojem stanovnika . koliko cemo dobiti . ZAR TO DO SADA NIKOM NIJE PALO NAPAMET . Pa demografija je jedna lepa nauka . ILI JE PROSTO LAKSE POGLEDATI U SRVIRANE NAM UDZBENIKE I RECI , JESTE MI SMO SE DOSELILI , PA SMO OVE ISTERALI , SAD OVI STO NAS ISTERUJU IMAJU PRAVAA. Malo sutra . Odg: Egipatsko zlato ?! - strepnja - 14-03-2013 posto sam relativno novi clan ovog sajta sad sam procitao kosacev post i mogu reci da sam nesto slicno cuo odanvno ali samo jednom u nekoj diskusiji neko je o tome pricao i moguce je da ima istine sto se tice pisanja o istoriji srba koju je izneo grotagold mogu reci da je covek jako u pravu. nas su u skoli ucili o seobi srba ali to je izmisljeno posle berlinskog kongresa od strane nemaca i engleza a vatikan tacno zna istoriju srba koji su jos pre 7000 godina dosli iz indije i doselili se po celoj evropi .udjite na internet na predavanja jovana deretica i sve ce vam biti jasno . ko ima vremena moze provesti sate i sate slusajuci jovana deretica o tome ko su srbi odakle su ko je nimrod osnivac vavilon i njegova zena semiramida ko je i odakle aleksandar makedonski i gde je rodjen iz koje porodice karanovica i danas je karanovac kod kraljeva Odg: Egipatsko zlato ?! - komarac - 07-04-2013 svaka cast za temu |