Zakopano blago u Srbiji
kocija puna zlata - Oblik za Štampu

+- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-24.html)
+---- Tema: kocija puna zlata (/thread-527.html)

Stranice: 1 2 3

Odg: kocija puna zlata - PROFESIONALNI AMATER - 29-01-2017

Ako ne racunamo ovu od Atile traze se dve kocije ovde.Lepo sam napisao da se traze a ne da su prosle kolega termatata.Trazi se jedna  iz Romulijana i jedna Turska oko Vrske Cuke.Zato sto je tamo bilo barljivo i gajio se i pirinac nekada tamo.Procitaj Feliksa Kanica.? Prica se da Carica iz kostola pobegla na Kraljevicu i tu zakopala zlato. Opet neka kocija.Ako racunamo i onu Martinovu u crkvi- pecini eto skoro 4.Gde su prosle ili se nalaze ne znam ali svako moze da trazi gde god zeli.

Odg: kocija puna zlata - crni1 - 29-01-2017

(29-01-2017, 11:51 AM)PROFESIONALNI AMATER link Piše: У добром делу Србије постоји легенда о закопаној златној кочији баснословне вредности. По једнима кочија је закопана у I веку и била је намењена некој египатској краљици;

Zna li se nešto o ovoj kočiji pošto ja od mojih starih znam priču da je na xxx mestu zakopana baš takva kočija,da je u pratnji te kraljice (carice) išao poseban karavan sa posebnim životinjama kojih nema kod nas i kad su morali sve to da sakriju,pobili su i te životinje.
E da sve to bude zanimljivo a da ima dokaza da  ta stara priča u neku ruku ima i istine,moje društvo i ja smo nalazili gomilu kostiju od čudnih-velikih životinja baš u blizini tog mesta i gle čuda baš na putu za koji kažu da je vodio za Gamzigrad i dalje za Vidin.

Odg: kocija puna zlata - TIMOK - 29-01-2017

Crni pa ti si najblizi tom famoznom nalazu. Cepaj dalje , zelim ti puno srece.

Odg: kocija puna zlata - PROFESIONALNI AMATER - 29-01-2017

Kolega Crni te cudne zivotinje ima ih klesane samo na jednom mestu u Timockoj Krajini.Bar ja toliko znam. Jedna je bila kod mosta a druga po prici prijatelja u reci.Bila je isklesana tackasto jedan ped.Trazio sam je i nisam je nasao.On nije bio tragac i vracajuci se iz lova prao je cizme i video je na kamenu u vodi.Neke su navodno i krvlju nacrtane u istom potezu.I njih nema .Ako mislimo na istu stvar?  Nikada ih nisam povezao sa ovom kocijom.Za tu caricu ima raznih prica.Jedna je posla iz Gamzigrada.Druga iz oblizneg Kostola.Ova prva gde zavrsila ne znam.Ova druga navodnu na brdu iznad Zajecara.Zato se zove Kraljevica.A da smo bogati sa rimskim ostavama predpostavljam da jesmo.Gde i kako treba traziti ? Ako svi forsiraju Carigradski drum nije lose obratiti paznju i na ovaj put Rimskih imperatora. http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=592017

(29-01-2017, 02:24 PM)TIMOK link Piše: Crni pa ti si najblizi tom famoznom nalazu. Cepaj dalje , zelim ti puno srece.
Možda sam najbliži mestu ali nalazu nisam jer je veoma duboko pod zemljom,nemam mašine,opremu i ostalo.

Čudne životinje su kamile i to je potvrđeno po kostima ali priča kaže da je bilo i slonova e to nismo našli a ni utvrdili mada je i to moguće jer postoji i druga priča da je neki čobanin našao velike rogove i da je pravio veoma lepe korice i drške za noževe i britve.

Odg: kocija puna zlata - BrankoV - 29-01-2017

Kamila ima na ulaz u Pirot....klesan znak

Kod mene nema ništa klesano,sve je prirodno,možda je nekada nešto i postojalo ali to nikad niko nije hteo da kaže a verovatno su odmah i razbili.Ta okolina se kopa od davnina svi traže ali ne pričaju o tome.

Odg: kocija puna zlata - Mladenovic - 29-01-2017

Ceo krug od par km,je pretrazen,stari turski put na 18stom km od beograda,ako imas stare mape znaces,i to vrhunskim detektorima,a ne igracke sto vecina ima.

Odg: kocija puna zlata - BrankoV - 10-02-2017

Te kocije ima i okolinu Vlasotinca. Atila je sahranjen u zlatni kovceg,pa su ga stavili u srebrni i poslednji je bio gvozdeni sanduk. Poslednja Atilova bitka je bila na teritoriju Trna istocno rimsko carstvo..

Odg: kocija puna zlata - termatata - 10-02-2017

(10-02-2017, 01:00 AM)BrankoV link Piše: Te kocije ima i okolinu Vlasotinca. Atila je sahranjen u zlatni kovceg,pa su ga stavili u srebrni i poslednji je bio gvozdeni sanduk. Poslednja Atilova bitka je bila na teritoriju Trna istocno rimsko carstvo..
pa je po nekoj prici sahranjen na brdu,da gleda na vodu i istok.Kamena grobnica zatrpana zemljom. na ulazu tj blizini mesta ima .....glava,isklesana,a malo dalje dve glave sa necim.1 je nadjena 80g i iz te grobnice sve odneto,zvanicno u muzej.Nezvanicno je bilo reci da je grobnica od Atilinog nekog,njemu bliskog vojskovodje.
To je nesto sto znam od 1 ko je otkrio to mesto,i reci od BRANKOV se poklapaju sa meni poznatim,ali 500met.u krugu nije nadjeno nista slicno.Sto znaci da se mesta ne poklapaju sa cinjenica iz legendi,a TRNOVO je suvise daleko od ovog,o cemu ja rekoh.Ostaje da se trazi i nagadja.