![]() |
|
Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-24.html) +---- Tema: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato (/thread-2312.html) |
Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - despot9 - 17-09-2013 Citytaxi jel tu beše išao i video snimak ulaska u bunker? Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - citytaxi - 18-09-2013 moguce da si gledao fotografije . nesecam se da je bio neki video snimak . to je delo mog bivseg kolege koji je imao smelost da udje u jedan takav ali nije mu bilo sve jedno posto je izbegavao da prica o tome. Timocka krajina ima dosta tih bunkera ali ovaj vezan za Kormaros . Pricam ti pricu . . . . . . Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - despot9 - 18-09-2013 Samo sam imao dobru nameru sa pisaniju tako piše tamo videćemo šta ima za taj kraj još u tim papirima. Inače sa tvog kolegu bivšeg ja barem imam korektnu saradnju. Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - citytaxi - 06-10-2013 Nema vise komentara ? Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - Gora Romanija - 09-11-2013 Ovih dana cu da okacim neke fotke. Posto sam ja vojno orjentisan i volim da se zanimam militarijama, posebno ww1i ww2 svoje potrage usmjeravam cesto u tom pravcu. Pokazacu vam par zlatnika sa svastikom. Jedan dio novca se kovao u zlatu. To zlato je bilo mahom prtopljavano posle 1939-1940. i od njega su pravljene rajh marke i feninzi. Jedan idem bas danas da podignem, posto sam odnjeo na uljepsavanje, odnosno uz kadu i poliranje. Poliram ga jer ga mislim ostaviti sebi. Hajnrih Himler je za potrebe jedinica ss pretopljavao srebro i pravio ss totenkof prstenje, kao i jos par odlikovanja i obiljezja. Mahom to je bio Bugarski i Rumunski srebreni novac. Nemora da znaci da su samo oteti dukati negdje zakopani u blizini fortifikacionih objekata, nego lako moze da bude i zlatni novac isplacivan vojnicima. Vojnici, koji su dugo bili na frontovima su pfeferirali taj nacin isplacivanja radi galopirajuce inflacije i sigurnosti u zlato, kao kovinu. Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - Lovac na blago - 13-11-2013 (17-09-2013, 05:20 PM)despot9 link Piše: Ako si iz okoline Bora nadji mesto KORMA ROŠ. Gde u okolini Bora? Koje mesto? Pozdrav Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - Shema - 13-11-2013 zanimljivo ,dali je neko od vas ikada cuo ili nesto procitao za ostrovicki rudnik ... Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - Srbinarodnajstariji - 16-11-2013 nemacko zlato okolina surdulice Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - citytaxi - 13-03-2014 (09-11-2013, 02:12 PM)Gora Romanija link Piše: Ovih dana cu da okacim neke fotke. Posto sam ja vojno orjentisan i volim da se zanimam militarijama, posebno ww1i ww2 svoje potrage usmjeravam cesto u tom pravcu. Pokazacu vam par zlatnika sa svastikom. Jedan dio novca se kovao u zlatu. To zlato je bilo mahom prtopljavano posle 1939-1940. i od njega su pravljene rajh marke i feninzi. Jedan idem bas danas da podignem, posto sam odnjeo na uljepsavanje, odnosno uz kadu i poliranje. Poliram ga jer ga mislim ostaviti sebi. Hajnrih Himler je za potrebe jedinica ss pretopljavao srebro i pravio ss totenkof prstenje, kao i jos par odlikovanja i obiljezja. Mahom to je bio Bugarski i Rumunski srebreni novac. Nemora da znaci da su samo oteti dukati negdje zakopani u blizini fortifikacionih objekata, nego lako moze da bude i zlatni novac isplacivan vojnicima. Vojnici, koji su dugo bili na frontovima su pfeferirali taj nacin isplacivanja radi galopirajuce inflacije i sigurnosti u zlato, kao kovinu.Da nisi preterao sa poliranjem ili se mozda otopio u kadu za poliranje . Pitam posto se dugo vremena polira . ??? Odg: Zlato drugog svetskog rata,Nemacko zlato - crni1 - 14-03-2014 (17-09-2013, 10:34 PM)GROTAGOLD link Piše: [quote author=despot9 link=topic=2677.msg22354#msg22354 date=1379449608]NELUPAJ GLUPOSTI. [/quote] Groto varaš se nisu to gluposti,to sam ja postavio iz priče nekih starijih ljudi. Nešto je od toga pronađeno ali se i dalje traga za određenom količinom. Možda mislite da je glupost ali baš taj šlem u wc-u je pronađen. |