![]() |
|
Egipatsko zlato ?! - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-24.html) +---- Tema: Egipatsko zlato ?! (/thread-670.html) |
Odg: Egipatsko zlato ?! - crni1 - 31-08-2017 (31-08-2017, 04:29 PM)Vudi Alen link Piše: Postovani g.Crni,40,xx kilometara od Gamzigrada,verovatno nije ta magaza. Lazar je selio jednu magazu iz Krajine pa su ga pojurili Turci i zato je to ostalo tu na tom mestu što sam pomenuo,za sledeću u Gornjaku čuli su skoro svi ozbiljni poznavaoci ove materije. Milutinova magaza je bila u Miljkovcu ali je premeštena. Kako znam? Pa sticajem okolnosti jedan od čuvara (kako ih mi zovemo POP MARTIN) bio je otac od mog čukun dede,(gle čuda i taj deda se zvao Milutin) prenosilo se sa kolena na koleno da tamo ima velikog blaga,sve dok se moj deda nije osmelio i ušao unutra,međutim i on je prošao kao i ja. Taj glavni ulaz sa istočne strane je jednostavno nestao,ovaj drugi nazovimo ga izlaz je taj koji je meni pokazao i koji sam opisao. Mada mislim da mi ni deda nije hteo ispričati sve jer je i on posle II svetskog rata bio neki ČUVAR,pod isto tako nekom tajnovitom zakletvom (nije čuvao blago) ali je znao za neke Četničke magacine i tu svoju tajnu je odneo sa sobom. Odg: Egipatsko zlato ?! - Vudi Alen - 31-08-2017 Postovani g.Crni1, izvinite ali sam posle svega potpuno zbunjen i vise neznam o cemu pricamo. Na ovoj temi o Egipatskom zlatu,Vi spominjete pecinu sa Suncem i spominjete Gamzigrad i put za Vidin,a sada posle ovih referenci sa rekama i planinama u cijoj blizini je ta pecina vidi se da je to daleko severnije pa neznam zasto se uopste spominje Gamzigrad i put za Vidin. Takodje sada se i Knez Lazar dovodi u vezu sa tim,ali ni to nerazumem. Znam za Lazarevu magazu kod Gonjackog Manastira,ali samo kao pricu bez detalja. Sto se tice Milutinove magaze i onoga sto opisujete ovde,pitao sam da li je to Miljkovac zato sto ste to isto pisali za Miljkovac kod Nisa i tada ste spominjali onaj barjak i maglu koja se javlja i coveka koji Vas je vodio da to vidite.Sada pak ispada da nije Miljkovac i da je to premesteno. Eto malo sam zbunjen,pa ako hocete pojasnite sta je sta. S postovanjem, Vudi Odg: Egipatsko zlato ?! - crni1 - 01-09-2017 (27-08-2017, 02:13 AM)Vudi Alen link Piše: Za g.Crnog:Vi ste pomenuli Gamzigrad ali ipak ima veze. Pećina sa suncem bi trebalo da bude ta sa Egipatskim zlatom i xxx a napunjena je u vreme kad je Gamzigrad bio u procvatu i to u vreme Maximiana Daje. Put za Vidin koji je prolazio kroz ovaj kraj je blizu pećine, pomenuo sam ga zbog neke orijentacije a i zbog toga što je tim putem išao i karavan koji je došao iz Egipta (dokaz su kamilje kosti). Lazara sam pomenuo zbog vaše prepiske sa Despotom jer je i Lazar prenosio zlato iz Krajine iz iste magaze koju je i Hajduk Veljko premeštao pa se zbog toga posvađao sa mnogima pa i svojim bratom Milutinom Petrovićem. Za Milutinovu magazu ste me verovatno pogrešno razumeli ona je u Homolju,možda je ispao nesporazum jer smo počeli komentar u temi o Miljkovcu,gde je nekad bila. Mislim da je sada malo jasnije,sve što nije pitajte,odgovoriću ovde zbog svih. Odg: Egipatsko zlato ?! - Vudi Alen - 01-09-2017 Postovani g.Crni, hvala Vam na odgovoru,ali najiskrenije nerazumem.Procitao sam ponovo celu ovu temu pokusavajuci da shvatim sta zelite da kazete. Zaista nezelim da Vas pritiskam daljim pitanjima. S postovanjem, Vudi Odg: Egipatsko zlato ?! - la_luna - 08-09-2017 Poz. Crni1 Mozda Vas neko nije dobro razumeo ali Vas je odlicno shvatio : !Igrom slucaja imam imanje bas tu na raskrsnici "aktuelnih turistickih puteva" i bas prosle nedelje (posle Vaseg pojasnjena lokacije) zapazih dva dzipa. Jedan sa inostranim tablama a drugi sa Krusevackim. Krusevackim!?!?Ne rece li Kosac da je dnevnik zavrsio u Krusevcu? Odg: Egipatsko zlato ?! - crni1 - 08-09-2017 Pozdrav. La Luna prijatelju šta da ti kažem kad i sam vidiš a vide i znaju i mnogi drugi. Neko je na forumima iz dobrih-poštenih namera a drugi su tu iz kojekavih koristoljubivih namera,treći samo prate i snimaju i ko zna kakvih sve ima,tako ti je to i u životu. Znam ja da mnogi čekaju podatke,mesta i ostalo a da nikad ne kontaktiraju onog koji im je to rekao,međutim ako ja ne mogu to da odradim ili nisam zainteresovan uvek ću preneti ono što znam i koliko znam a svako posle nek radi po savesti. Neke planove-prepise davao sam i delio svima koji su tražili,nešto od toga sam objavljivao i javno,sačuvao sam samo mali deo za moj kraj,međutim ljudi kojima sam to dao više niti se javljaju a izgleda da više i ne posećuju ove forume. Jedini čovek koji je uspeo i sa kojim sam i dalje u kontaktu a postali smo veliki prijatelj je iz Korbova,svaka mu čast. A za lokaciju da budem precizniji i da pomognem još malo,ispod stene gde je sunce blizu ulaza u rudnik ima i spomenik-kamen sa imenom Jovan,ne znam dali se još vidi ili je zatrpan kamenjem i obraso u gustiš,zamolio bih sve koji idu tamo da ga ne lome i vade jel tu nema ništa,samo je postavljen na mesto gde je "dete" od 16 god. poginulo okliznuvši se sa stene. Taj Jovan je brat od mog pradede i on je ulazio u pećinu nekoliko puta,iz nje je donosio na salaš svašta između ostalog i neki plavi kamen kao staklo koji je noću sijao. Odg: Egipatsko zlato ?! - la_luna - 08-09-2017 Ima nas svakakvih... Nego,malo dalje od te lokacije koju si opisao,bas karakterisu vrtace.Imam fotografije jedne tek nastale.Deluju razbacano,ali ako se pazljivo obrati paznja ipak ima nekog niza.Ima i ostataka nekog metala,kao da je bila topionica tu u okolini. Odg: Egipatsko zlato ?! - la_luna - 08-09-2017 Crni1,kazete "prijatelju"!? Poslat Vam je zahtev tako da cete videti ko sam. |