Zakopano blago u Srbiji
tumacenje znakova - Oblik za Štampu

+- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Oglasna tabla (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-28.html)
+---- Tema: tumacenje znakova (/thread-1104.html)

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Odg: tumacenje znakova - grotagold - 16-10-2013

Moja mala molba da se odskrinuta tema nastavi u onoj o magiji ovde na forumu da ne kvarimo nesto sto nema veze sa gore pisanim. A ima dosta toga da se napise i objasni sto je meni jako dobro poznato tako da neki vec pomenuti izrazi "ne piju vodu" a o tome nebih ovde.

Odg: tumacenje znakova - kosac - 16-10-2013

(16-10-2013, 11:38 AM)milan link Piše: [quote author=Timakumminus link=topic=1384.msg24009#msg24009 date=1381881442]
@Milane i Apise ja sam citao za mrtvu vodu ali vise u smislu oko crne magije tako da meni taj pojam sumnjiv e sada taj starac je to tvrdio da zna gde je ali nazalost sina ga oterao u staracki dom ..........a jos gore od toga i sam ne znam dali da mu verujem ili da budem racionalan ???? Kolega Apise ti ga mozda i poznajes iz Ribare jer starac Wink pozdrav.

Timakumminuse ja sam se samo našalio na pomen onog izvora sa vodom koja podmlađuje. Asocijacija je bila na neke koji tvrde da su se do sada unazad 60 godina bavili ovim sportom. Skoro mi je nezamislivo da gledam starca od 80 leta kako kuca po tastaturi kompjutera i još pri tome ne omane ni jedno slovo, pa reko verovatno se napio one vode "mladosti"  ;D
Samo šala ništa zlonamerno !
Ja neznam i nisam u saznanjima o tim vodama. Bilo bi lepo kada bi nam nekako objavio gde si to pročitao, verovatno bi više nas želelo da to pročita o "crnoj vodi".
Što se tiče tog starca, koja bi logika bila da ako nešto zna da nama a ne svom rođenom sinu ????
Još ga je ovaj oterao u starački dom. Ne kokaju mi se tu neke logične stvari  :o
[/quote]

Zdravo
Postoje mnoge predrasude o “starcima”, tragacima. To su po pravilu nepismene , poluobrazovane “dedice “ koji “znaju” (ono sto znaju) jer su starci… Ne umeju da se potpisu a kamoli da kucaju na tastaturi  jer to samo znaju  gasterbajteri oni rade u inostranstvo (SVAJCARSKE ,NEMACKE ,SVEDSKEE) znaju svo znanje sveta . Pa onda im je malo para koje tamo zarade pa ajde po glupim seljacima…starcima… A jos da neki “starac” ima fakultet pa jos da ima iskustva na terenu od skoro 50 godina …e to  ne ide…pa jos pise i pomaze ljudima koji zele da nauce nesto da ne lutaju  I  DA  NE PITAJU GASTERBAJTERE (zeljne jos para i moci)…E TO SMETA …A KOME…MENI NE …
Vise puta su pokusavali da me prozivaju , provociraju i saznaju ko sam  … zasto pisem i pomazem ljudima?…
Postujte nase godine jer cete doci i vi na nase godine …da li cete znati za 20 – 30 godina da kucate na tastaturi …ako ne dobijete  neku bolestinu ..znacete…ALI onda ce vama neki klinac da kaze kako ste vi matora budala i ne mozete vi da znate da pisete …
Ali ko razume shvatice..
Pzdrav

Odg: tumacenje znakova - pluer - 16-10-2013

Ja ne znam zasto se obazirete na provokacije i neumesne postove, ja licno, procitam i nastavim dalje, kao da nisam ni video komentar... Od toliko pametnih stvari (postova), sto bih komentarisao par "promasenih"?! Ako neko misli da sam mator, budala, debil ili sta god, to je njegova stvar i bas me briga za njegovo misljenje, a tu su admini i moderatori da ga "sankcionisu", mi smo ovde da pognemo jedni drugima, naucimo nesto jedni od drugih i "da ce bog" pronadjemo "nesto" pa po zasluzi i podelimo, ko ima savest a ko nema nek mu je bog u pomoci...
hvala na paznji i pozdrav  ;D

Odg: tumacenje znakova - Timakumminus - 16-10-2013

Izvinjavam se zbog prelazak na drugu temu necu vise  :-[ ....

Odg: tumacenje znakova - rimljanin - 16-10-2013

zdravo kosac.ako moze jedno objasnjenje:na kamenu rupica ali ne velika otprilike siroka i duboka da gurnes kaziprst ceo,odozgo ravan a jedna strana mu je uradjena kao V.nemam sada sliku ali cu slikati u skorije vreme i izbaciti sliku.hvala unapred,pozdrav

Odg: tumacenje znakova - strepnja - 17-10-2013

bravo kosacu
sta mi koji imamo 60 i vise godina a obrazovani smo i znamo da se sluzimo kompjuterom treba da se sklanjamo ovim nazovi tragacima koji dele savete a ne verejum da su izlazili na terene koliko mi u jednoj godini

pozdrav svima koji zele da nesto novo saznaju na ovom forumu, a narocito onima koji svoje znanje
nesebicno prezentuju i drugima

Odg: tumacenje znakova - APIS - 17-10-2013

Postujem svacije godine.Pa i od nasega Vranjanca.Medjutim izvor svih nesporazuma je ta slicica koja prikazuje smrt.Jedno od njenih znacenja je ja sam na vrhu svi ste vi ispod mene ja kosim sve redom.
To  kod Svrlizani ne prolazi.Vranjancu zelim odlicno zdravlje  i svu srecu ovoga sveta kao i svima vama.

Sad primetih da me prekrstise u Pikasa.Branko prijatelju ne samo da ja to nisam urezao  u staru bukvu ,vec i neznam gde se to nalazi.A saznacu i bicu tamo pre snega zdravlje od Boga.Sve sto me je zanimalo a ljudi koje poznajem su to znali ,rekli su mi A po tom kraju imam koga da pitam .  .Ima jos nesto vezano za staro drvo i njegovu granu  .Biram i stedim reci jer tako treba da bude. I sam znas koliko je mesta i planova ona ''domacica'' Kosmovacka hajducka'' prijateljica noci''  odala Turskim spijunima umesanim medju crnovunce.Hajduci su je rascerecili kasnije ali je velika steta ucinjena  a planovi  i ostave  presle u pogresne ruke.
Vranjanac je mnoge stvari pomenuo koje su mi odlicno poznate.Medjutim Ljudi zajedno treba da pojedu dzakove soli da bi mogli da se druze a ovako na nevidjeno mozemo samo jedni drugima da damo po koji savet i  nista drugo.Pa kako cemo da radimo nesto ozbiljno ako jedni druge ne pogledamo u oci.

Odg: tumacenje znakova - zivkovic.branimir@yahoo.c - 17-10-2013

Uporedio sam Te sa slikarem jer si me uputio na još jedan urezan znak na toj bukvi koji sam prevideo, a možda je važan.
Tvoj pasus je sadržajan, pa me je podsetio na akciju Hajduk Veljka, uključujući i Čučuk Stanu, kod Crvene reke. Zatim na dubok studen bunar, pa na razvijenu trgovinu u to vreme sa Solunom i Carigradom, ulogom karakačana (crnovunaca).
Što se Kosmovčanjke tiče, mislim nešto drugačije, da hajduci nisu bili toliko naivni pa da joj previše kažu. Sa ovim u vezi valja ponovo pogledati i hajdučki kodeks, njihov odnos prema ženama. 
Takođe si me podsetio na zvaničnu mis Yu, koja se vrckala visoko iznad Kosmovca.

Odg: tumacenje znakova - bane64 - 12-03-2014

MOLIM ZA POSTOVANJE PREMA STARIJIMA I ISKUSNIM NECEMO SE BRUKATI VEC UCITI OD NJIH.

Odg: tumacenje znakova - kaligula - 18-04-2014

(17-01-2013, 05:18 PM)MilanAT link Piše: Ode kosac i nije mogao izdrzati a da opet ne uvrijedi...sta da se radi, ostario covjek (kako tvrdi) a kulturu nije bas savladao...obicno se kaze - onaj ko nema sta da kaze on pocne da vrijedja, tako i on. Ipak mu zelim sve najbolje u starim danima i neka i dalje cita znakove i sl i dabogda pronasao sva blaga svijeta.

@mincicu...jesi to opet sjeo golom guzom na trn???
Ono sto je Kosac napisao na ovom forumu I 100 puta da citam nikad mi nece zdosaditi, sa zadovolstvo citam negove positive, I uvek naucim nesto novo od to sto sam procitao, I sta se drugo moze reci za takav covek osim samo najbolje. Nazalost to nije slucaj sa nekih ovde koji ne spoodeljuju svojih znanja I iskustva,, ako ih imaju,, ali pa zato za kisele komentare nema im ramnih. Svakako neko ce da se nage u ovu kategoriju, mora da ima I Takvih.