![]() |
|
tumacenje znakova - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Oglasna tabla (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-28.html) +---- Tema: tumacenje znakova (/thread-1104.html) |
Odg: tumacenje znakova - zivkovic.branimir@yahoo.c - 14-10-2013 Zabavljalo nas je da svoje nadimke i datume urezujemo u drvece, mene sunce ogreje kada ih posle duzeg vremena opet vidim na planini. Ali, *DECAK* je zaista nesto drugo. Njega je neko davno, ovde smo nasli pre najmanje pola veka, urezao u bukvu. Cim sam video crtez odmah sam pitao ortaka ko, imenovao je *umetnika* . Nisam siguran da je u pravu, zato sam pitao na forumu, uveren da je rec o znaku. DECAK je sigurno imao nesto na glavi, video sam, i dalje mislim da je to kacket, bez ikakvih brojeva ili slova, natuknut na celo. Ako je imao na glavi nesto drugo, ja ne znam sta je to bilo. Ta bukva je spaljena, tako je nestao i znak. Pokusao sam da sa sugestijama sa ovog foruma sklopim mozaik sa dva opisa koja su mi poznata, a vaze za *decakovu* okolinu na planini. Nisam uspeo. Zato sto jedno sa drugim nema nikakve veze. I zato sto nisam nasao dovoljno dobrih rezona. A BEZ TRI REZONA SE NE IGRA NI PREFERANS. Odg: tumacenje znakova - zivkovic.branimir@yahoo.c - 15-10-2013 APISe Ti si -PIkASo ! ? Fascinirajuci crtez * Decaka sa kacketom * , urezan na jednoj suvoplaninskoj bukvi koja je svoju umetnost preskupo platila, nije tu bio ... JEDINI urezan znak ! ! ! Odg: tumacenje znakova - crni1 - 15-10-2013 Evo primera ribe gde se lepo vidi gde je šta bilo i izvađeno,šteta što se ne vidi cela,pogledajte i oko još stoji kvarc. a u blizini stoji znak dupli krst Odg: tumacenje znakova - nasta989 - 16-10-2013 Pomoc ? Odg: tumacenje znakova - Timakumminus - 16-10-2013 @Milane i Apise ja sam citao za mrtvu vodu ali vise u smislu oko crne magije tako da meni taj pojam sumnjiv e sada taj starac je to tvrdio da zna gde je ali nazalost sina ga oterao u staracki dom ..........a jos gore od toga i sam ne znam dali da mu verujem ili da budem racionalan ???? Kolega Apise ti ga mozda i poznajes iz Ribare jer starac pozdrav.
Odg: tumacenje znakova - milan - 16-10-2013 (16-10-2013, 01:57 AM)Timakumminus link Piše: @Milane i Apise ja sam citao za mrtvu vodu ali vise u smislu oko crne magije tako da meni taj pojam sumnjiv e sada taj starac je to tvrdio da zna gde je ali nazalost sina ga oterao u staracki dom ..........a jos gore od toga i sam ne znam dali da mu verujem ili da budem racionalan ???? Kolega Apise ti ga mozda i poznajes iz Ribare jer starac Timakumminuse ja sam se samo našalio na pomen onog izvora sa vodom koja podmlađuje. Asocijacija je bila na neke koji tvrde da su se do sada unazad 60 godina bavili ovim sportom. Skoro mi je nezamislivo da gledam starca od 80 leta kako kuca po tastaturi kompjutera i još pri tome ne omane ni jedno slovo, pa reko verovatno se napio one vode "mladosti" ;D Samo šala ništa zlonamerno ! Ja neznam i nisam u saznanjima o tim vodama. Bilo bi lepo kada bi nam nekako objavio gde si to pročitao, verovatno bi više nas želelo da to pročita o "crnoj vodi". Što se tiče tog starca, koja bi logika bila da ako nešto zna da nama a ne svom rođenom sinu ???? Još ga je ovaj oterao u starački dom. Ne kokaju mi se tu neke logične stvari :o Odg: tumacenje znakova - Timakumminus - 16-10-2013 @Milane ovako o te crne vode sam citao u casopis trece oko zna mnogi ce da kazu uh covece pa ti pisu sve i svasta ali u takav sam kraj da je crna magija svakodnevna e sada pojam mrtva voda je ta voda XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX e sada znam da si se nasalio ali postoje i razne legende da vodu iz svete case .....povezao sam da ako vec tvrdi da zna gde je ta riznica od P.M sa tom vodom da je to i jedan relikt iz svete zemlje...... e sada sto su starac i sin u losim odnosima? starac je nalazio kada je bio mlad dosta ostave jer je ziveo u doba kada jos nisu ni bili md ili bilo koj aparat a starac se naslusao od ostalih njegovih price i price usput je imao i srece i nalazio.....e sada nalazio jeste dobro cinio nije i to se naplatilo tako sto nema nikakv odnos sa sinom i jos ga sin i krivi da njemu ne ide zbog toga.....dve strane ovog naseg hobija.....nadam se da je sada malo jasnije nisam hteo pre toga da idem u detalje da ne smorim nekoga ;D pozdrav tebi .Tima...morao sam da reduciram malo tvoj tekst jer nije sve za javnost jer znatizelja pojedinaca ide dotle da se sve i svasta zloupotrebi a posle hebanja nema kajanja...nadam se da si me razumeo. (GROTAGOLD) Odg: tumacenje znakova - milan - 16-10-2013 Da, da sada je sve jasnije u svakom slučaju. Ima svačega, ali po nekom nepisanom pravilu, ovi matorci što nešto znaju, uvek imaju nerazumevanja i loše odnose sa svojim najbližima. Kao i u slučaju sa ovim starcem tvojim. Neznam zašto, ali u većini slučajeva je tako. Pozdrav, Odg: tumacenje znakova - APIS - 16-10-2013 Nije bilo zle namere sa moje strane vec jedino pomoc kolegama. Mrtva voda je voda koja izlazi iz groba. Odg: tumacenje znakova - APIS - 16-10-2013 Ili kroz njega prolazi |